Der var flot ryk-ind da Kirkens Korshær åbnede genbrugsbutik i Rebæk Søpark Centret.(Foto: Stig Lerche). 

Der var flot ryk-ind da Kirkens Korshær åbnede genbrugsbutik i Rebæk Søpark Centret.(Foto: Stig Lerche). 

Sognepræsten åbnede ny genbrugsbutik

- og kom også med byttepenge, da Kirkens Korshær åbnede i Rebæk Søpark Center

Der var kø op til åbningen af Kirkens Korshær Genbrug i Rebæk Søpark Center i fredags, hvor Hvidovre Kirkes sognepræst, Inge-Hanne Broström, klippede det lilla bånd til den nye butik over.

Butikken, der tidligere har huset “Kissers Genbrug”, er efter et par måneders ombygning nu igen klar til at tage imod kunder, der ønsker at handle genbrug. En gruppe frivillige har knoklet med at få butikken klar til åbningen, og derfor var der stor glæde over, at så mange mennesker havde lyst til at kigge forbi og deltage i den festlige åbning. Udover en masse gode genbrugseffekter, blev der også budt på kaffe, saft og kage. Sognepræst Inge-Hanne Broström, sagde bl.a. i sin tale: - Nu har vi et nyt og godt sted at kunne henvise folk til, hvis de har brug for at finde tøj, ting og sager til billige penge En anden fantastisk ting er tilgangen til os, der er kunderne - ”at ligegyldigt hvem du er, så mødes alle mennesker med respekt og værdighed”. Jeg tror det er den tilgang til medmennesket, der gør, at alle typer mennesker har lyst til at gå indenfor i en af Kirkens Korshærs butikker. Hvad enten du er en af dem, for hvem livet er gået helt vildt skævt og nærmest ikke har penge på lommen, eller du er en af dem, der tænker, jeg kigger lige ind, de har så meget godt og genbrugstanken ligger mig på sinde. Inge-Hanne Broström sluttede sin tale med at overrække en flot gave i form af 500 kr. i byttepenge, og ønskede både de frivillige og kunderne, hjerteligt tillykke med butikken. Der var fra starten godt gang i salget, og det varede derfor ikke længe, før der også var kø ved kassen. Første dag blev således en stor succes, men også dagen efter, var der mange, der kiggede forbi og handlede. Meget tyder derfor på, at der er behov for Kirkens Korshær Genbrug, også i Hvidovre.

tht

tht

FAKTA:

Butikken har åbent mandag - fredag fra kl 12 -17 samt 1. lørdag i måneden fra 10 - 14. Butikken tager med tak imod donationer af rent tøj, nips, brugskunst, køkkengrej mm. i god og salgbar kvalitet. Har man lyst til at være med som frivillig, er man velkommen til at henvende sig i butikken. Kirkens Korshær er en landsdækkende forening, der yder hjælp til udsatte og nødstedte mennesker i Danmark, bl.a. hjemløse, psykisk syge og mennesker med forskellige former for misbrug. Kirkens Korshær driver bl.a. varmestuer, herberger og tlf. tjenester herunder Sct. Nicolai Tjenesten. Arbejdet understøttes af stat og kommuner, men drives hovedsageligt for privat indsamlede midler, hvoraf størstedelen kommer fra overskuddet af salget,i de knap 250 genbrugsbutikker, der landet over i det daglige drives af frivillige.

Publiceret 05 July 2016 08:00