Overflod: Mængderne af indsamlet tøj, legetøj og møbler er enormt hos Venligboerne. Noget er ligefrem ubrugt. Meget af herretøjet er imidlertid for stort til de nyankomne.

Overflod: Mængderne af indsamlet tøj, legetøj og møbler er enormt hos Venligboerne. Noget er ligefrem ubrugt. Meget af herretøjet er imidlertid for stort til de nyankomne.

Borgere støtter i stor stil Venligboere - og flygtninge

Venligboere møder både stor med- og modvilje, når de samler ind og forsøger at hjælpe de flygtninge, der kommer til Hvidovre

Det er surt at starte i skole uden at have en skoletaske, og det er svært at være i børnehave uden et sæt regntøj. Det er i det hele taget ikke let at etablere sig i Hvidovre, hvis man kommer til byen udelukkende med en bagage, der kan bæres på en ryg, og i øvrigt har ganske få midler til at starte et nyt liv op for.

Af
key

Derfor har Venligboerne i Hvidovre i længere tid samlet brugt tøj, møbler, køkkentøj og andre redskaber, som en familie uden ressourcer kan få brug for. Resultatet er lidt af en indsamling, som udelukkende er kommet fra borgere, der ønsker at støtte initiativet. Hver onsdag kan man aflevere de effekter, som man gerne vil give til sagen, og da Hvidovre Avis var på besøg i lokalerne på Stevnsbogaard, blev der arbejdet med at sortere og systematisere, alt imens der blev afleveret endnu mere til lageret... - Det skal der ikke tages billede af. For så er der nok nogen, der får ondt i røven, siger Marie-Louise Jørgensen, der er Venligbo. Vi har nu alligevel taget billede af det, for sagen er jo, at det indsamlede kommer fra nogen, der har lyst til at give, støtte og hjælpe de flygtninge, der kommer til Hvidovre. Alligevel oplever Venligboerne stor modvilje mod deres aktivitet - især når der diskuteres på de sociale medier. Hvidovre Avis sætter også i denne uge fokus på flygtninge-situationen i Hvidovre og har i den anledning interviewet ovennævnte Venligbo Marie-Louise Jørgensen om hendes tanker bag engagementet. Som aktiv Venligbo er hun ikke blind for de dilemmaer, som flygtningesituationen medfører også for Hvidovre. Læs interviewet med Marie-Louise Jørgensen på side 5

Publiceret 12 July 2016 08:00