Mange politiske partier havde stand på årets markedsdag foran rådhuset og SF kunne præsentere folketingsmedlem Pia Olsen Dyhr.

Mange politiske partier havde stand på årets markedsdag foran rådhuset og SF kunne præsentere folketingsmedlem Pia Olsen Dyhr.

SF’s formand besøgte kæmpernes markedsdag

Mange af de lokale medlemmer af SF var mødt frem på en ellers grå august dag, for at sætte fokus på de meget høje klassekvotienter i de nystartede børnehaveklasser. SF’s formand Pia Olsen Dyhr mødte også op og hjalp til med at dele skolekridt ud.

I mandags startede de nye børn i børnehaveklasserne rundt på alle Hvidovres folkeskoler. Mange af dem mødte op i klasser med alt for mange børn. I nogle klasser skal helt op til 29 elever dele pladsen i lokaler, der ofte ikke er lavet til klasser af den størrelse. - Det er et stort problem, at lokalerne er for små. Mange lokaler har også dårligt indeklima, fordi bygningerne er gamle og ikke ordentligt vedligeholdt, siger Bent Roldgaard, der også er medlem af SKOK. - Vi skal have lavet en helhedsplan, for folkeskolerne i Hvidovre, så vi får klarlagt, hvilke behov, der er for renovering, tilbygninger eller eventuelt nyt skolebyggeri, fortsætter han. Det er ikke kun lokalerne, der gør, at man i SF ser de meget store klasser som et problem. Sara Benzon, der selv er lærer giver udtryk for sin bekymring: - Der er meget lidt tid til de enkelte elever og det kan have store konsekvenser for børnenes trivsel og læring. Ud over at der er mange børn, er der også inklusionsbørn med helt særlige behov, som der skal tages hensyn til. Hvis de voksne ikke har tid nok til at opfylde børnenes særlige behov, så er sandsynligheden for en vellykket inklusion meget lille. SF har bedt forvaltningen om at regne på, hvad det vil koste at finansiere en klassekvotient på højest 24 elever, så partiet kan stille det som forslag til det kommende budget for 2017. - Selvfølgelig kommer det til at koste noget, siger SF’s spidskandidat Anders Wolf. - Men i SF synes vi faktisk ikke, at vi har råd til at lade være - det er vores børns fremtid det gælder. Marie-Louise Jørgensen fortæller, at der har været stor interesse for temaet på markedsdagen, at det har givet ekstra opmærksomhed, at Pia Olsen Dyhr var tilstede. - Det er dejligt, når politikerne på Christiansborg bakker op om de lokale mærkesager og vi bliver selvfølgelig også ekstra motiverede til at lave noget særligt, når formanden kommer på besøg, siger hun med et smil på læben. Udsmykningen af SF’s pavillon med blandt andet balloner og skoleting, viser da også tydeligt, at man har gjort alt, hvad man kunne for at skabe opmærksomhed på forslaget om max 24 elever i børnehaveklasserne.

Publiceret 18 August 2016 08:00