Der er gang i strikkepindene i Danalunds Ungdomsklub.

Der er gang i strikkepindene i Danalunds Ungdomsklub.

De strikker for at pynte linie 132

Børnene i Danalunds Ungdomsklub har gang i strikkepindene forud for projektet “Strik Byen Smuk”

Børnene i Danalunds Ungdomsklub er kommet på en specialopgave i forbindelse med projektet “Strik Byen Smuk” i Hvidovre, - et led i Vestegnens Kulturuge midt i september måned. De er gået i gang med strikkepindene for at udsmykke en bus 132 med diverse garnkreationer. Det hele skal være færdigt torsdag den 8. september, hvor de unge skal iklæde bussen, der denne dag kører op foran ungdomshuset på Bavnevej.

Derefter skal denne bus 132 køre sin rute i kommunen i hele uge 37. - Mange børn er førstegangs-strikkere, men jeg må sige at de går til den spændende opgave med ildhu og interesse, siger Laila Kyhn, der leder “strikkeholdet” i Danalunds Ungdomsklub. Men det er ikke kun i Danalunds Ungdomsklub der er gang i strikkeriet. Mange vil tilsynelandende være med til at “klæde Hvidovre på” i Kulturugen, bl.a. lokale plejehjem, skoler, institutioner og en række klubber.

Hjælpen er klar hvis der opstår tvivl om strikketøjet.

Hjælpen er klar hvis der opstår tvivl om strikketøjet.

Alle kan lære det

Bag ideen står den tidligere socialpædagog Tina Jeppesen, populært kaldet “Strikketanten” fra Rosalind Strikcafé på Grænsevej, i tæt samarbejde med Hvidovre Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling. - Strik i dag er meget mere end husmoderen, der strikker trøjer og strømper til familien. Strik er også boligindretning og fedt design, siger Tina Jeppesen. - Alle kan lære det, og alle kan være en del af det fællesskab, der kan være omkring strik - uanset alder, køn og baggrund. Vi har bestilt 1000 nøgler garn hjem i mange flotte farver, og alle kan være med her. Også hvis man er nybegynder og bare vil strikke en lille lap.

Publiceret 01 September 2016 08:00