Casper Mikkelsen lader trommen være i fokus, når han under Vadehavfestival 2016 spiller fire koncerter med sit soloprojekt Eremit. Foto:Jonas Wrede Hansen.

Casper Mikkelsen lader trommen være i fokus, når han under Vadehavfestival 2016 spiller fire koncerter med sit soloprojekt Eremit. Foto:Jonas Wrede Hansen.

Eneboeren trommer åndehullerne frem

Der er en helt særlig oplevelse i vente, når musiker Casper Mikkelsen giver koncerter under Vadehavsfestivalen

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Gennem musik og små videobidder er det Casper Mikkelsens ønske at vise nye sider af Vadehavets inspirerende natur samt åbne kreativiteten op hos det lyttende publikum. Med sit kulturelle soloprojekt 'Eremit: Åndehuller' giver han fire specielle koncerter under den kommende Vadehavsfestival.Her skal publikum opleve hans improviseret tommespil med videosekvenser i baggrunden af Vadehavets forskellige åndehuller, som han selv beskriver det.
“Publikum skal inspireres og opdage andre sider af naturen i Vadehavsregionen, end dem de måske lige kender til. De skal opleve de åndehuller i naturen, hvor man kan sidde alene og lade kreativiteten komme frem,” fortæller Casper Mikkelsen om sit projekt.

Været på opdagelse

Eremit betyder eneboer, og det er meget passende, at Casper Mikkelsen har valgt lige præcis det kunstnernavn til sit første soloprojekt.
For udover at den kreative musiker træder ud af sit vanlige element med samspillet med andre musikere, så har han brugt timer alene bevæbnet med kameraer og stor nyserrighed rundt omkring i naturen ved Vadehavet.
“Hver dag i en uge har jeg været rundt i Vadehavsregionen for at se de mange forskellige flotte naturområder, hvor videoerne er blevet optaget, og her har jeg samlet den inspiration, som er med til at danne koncerterne,” fortæller Casper Mikkelsen.
Det helt særlige ved projektet Eremit er, at alle koncerterne er forskellige. Det er nemlig improviseret trommespil, som Casper Mikkelsen slår an, når han sætter sig bag sit trommesæt som Eremit under Vadehavsfestivalen.
“Alle koncerter er forskellige. Det er omgivelserne og publikum, som er med til at danne koncerterne. Jeg ved selvfølgelig godt, hvad det er for nogle filmsekvenser, der kører i baggrunden, når jeg spiller, så der er det samme tema i hver koncert,” fortæller han.

10 film kan ses på nettet

Som en del af projektet offentliggør Casper Mikkelsen 10 forskellige film på nettet i forbindelse med Vadehavsfestivalen, som kan ses helt gratis.
“Jeg håber, at mine koncerter under festivalen er med til at lede publikum ind på nettet for at se de forskellige film, som er optaget forskellige steder i Vadehavsregionen,” fortæller han.
Som optakt til sine fire koncerter til Vadehavsfestivalen er Casper Mikkelsen rundt på skoler for at præsentere musikken og billederne for elever. I sidste uge gik turen til Rybners Gymnasium i Esbjerg, hvor eleverne ifølge musikeren selv tog godt imod hans soloprojekt.

Publiceret 01 September 2016 11:45