Arkivfoto.

Arkivfoto.

Går du med en forfatter i maven? Torsdag åbner ’Forfatternes Forhal’

Går du med en forfatter eller digter i maven? Eller er du bare nysgerrig og vil vide mere om håndværket? Måske lider du af skriveblokering eller føler dig sprogligt usikker og har brug for hjælp til at få styr på dit skriveri?
Hvis du kan nikke ja til disse ting, så skal du komme forbi Forfatternes Forhal, der er et nyt initiativ på Esbjerg Hovedbibliotek, som har til formål at støtte op om det lokale forfattermiljø. Alle, der har en seriøs interesse i at skrive, kan deltage – både udgivne forfattere og ambitiøse skriveinteresserede. Det er et sted, hvor lokale skribenter og forfattere kan skrive, netværke med ligesindede samt synliggøre deres egen skriveproces.

Forfatterkonsulent er med

Det spændende initiativ består først og fremmest af en række arbejdspladser, hvor man har mulighed for at låne et skrivebord, hvad enten man skriver på en roman, en blog eller en artikel. Udover arbejdspladserne består Forfatternes Forhal også af en række tiltag, der har til formål at støtte op om din skriveproces.
Biblioteket har således allieret sig med den anerkendte forfatter og multikunstner Bjørn Themsen, som er projektets forfatterkonsulent. Han vil løbende afholde tekstlæsninger (som på Forfatterskolen) og åbne skriveworkshops, hvor du har mulighed for at få sparring og komme et skridt tættere på drømmen om udgivelse. Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, som du allerede er begyndt på. Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre.

Mange litteraturtilbud

For at støtte op om projektet har biblioteket sammensat et program bestående af forskellige litteraturtilbud, såsom oplæsninger, foredrag, en samtalesalon, litteraturbanko, filmaften, skriveværksteder og meget mere. Du kan se hele aktivitetsprogrammet på vores hjemmeside.
Som et kirsebær på toppen af alt dette, har man lokket en af Danmarks mest kritikerroste horrorforfattere, Teddy Vork, til at komme forbi på åbningsdagen, der er nu på torsdag kl. 17.00-18.00 på Hovedbiblioteket. Teddy Vork vil her fortælle lidt om sit forfatterskab, og hvordan han jævnligt bruger Esbjerg Hovedbibliotek som sin arbejdsplads, når han nedfælder sine værker.
På åbningsdagen kan du også møde Bjørn Themsen og de andre folk bag projektet, og forhåbentlig kan du få svar på alle dine spørgsmål. Desuden vil man fortælle meget mere om projektet, løfte sløret for de mange spændende litteratur tilbud og indvie det nye skriveværksted i Forfatternes Forhal. Så vel mødt til et nyt fantastisk projekt i Esbjerg.

Publiceret 01 September 2016 07:00