Ambassadørerne Ellie Jokar, Ilse Jacobsen, Martin Jørgensen og Andreas Laudrup.

Ambassadørerne Ellie Jokar, Ilse Jacobsen, Martin Jørgensen og Andreas Laudrup.

Gigtforeningen og scleroseforeningen samler ind i Hvidovre

Søndag den 11. september banker frivillige indsamlere fra Scleroseforeningen og Gigtforeningen på døre hos borgere i Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Under overskriften “Vi står op for hinanden” samler de to patientorganisationer penge ind til forskning, der kan give mennesker med sclerose og gigt et bedre liv. Det er første gang, at de to patientorganisationer arrangerer en husstandsindsamling, og der er fortsat brug for flere indsamlere.

Andreas Laudrup, Ilse Jacobsen, Martin Jørgensen og Ellie Jokar. Fire kendte danskere, der har gigt eller sclerose selv eller i nærmeste familie, og som søndag den 11. september går på gaden som ambassadører og indsamlere ved Scleroseforeningens og Gigtforeningens husstandsindsamling “Vi står op for hinanden”. - Gennem de seneste årtier har forskning i gigt og sclerose sat nye standarder for behandling af de to kroniske sygdomme, hvilket har forandret livet og givet nye perspektiver for de tusindvis af mennesker med sclerose og gigt i Danmark. Men vi må erkende, at der fortsat er mange spørgsmål om de to uhelbredelige sygdomme, som vi gerne vil finde svaret på, siger Mette Bryde Lind, direktør for Gigtforeningen. Det er baggrunden for, at Gigtforeningen og Scleroseforeningen er gået sammen om en regional husstandsindsamling, der finder sted søndag den 11. september. - Vores håb er, at fremtidens forskning vil kunne finde årsagerne til de to kroniske sygdomme, udvikle skræddersyet medicin til mennesker med gigt og sclerose samt opdage en behandling, der kan kurere sygdommene. Vi håber derfor, at rigtig mange vil bakke op om vores ønske om mere forskning i gigt og sclerose ved at støtte os, siger Klaus Høm, direktør for Scleroseforeningen.

Jesper samler ind for sin ekskone

Mere end 2.000 indsamlere har allerede meldt sig til at få to-tre timers frisk luft og en god gåtur søndag den 11. september, hvor husstandsindsamlingen fløjtes i gang kl. 10 hos den lokale koordinator. Interesserede borgere kan melde sig som indsamlere på hjemmesiden viståropforhinanden.dk Jesper Simonsen fra Hvidovre er en af de frivillige, der skal gå dør til dør. - Jeg skal samle ind, fordi min ekskone Marianne har sclerose. Hun spurgte, om jeg ville være med til at samle ind og det sagde jeg ja til. Det bruger jeg gerne nogle timer på, fortæller 48-årige Jesper, der faktisk ved indsamlingen vil være 49 år - han har nemlig fødselsdag d. 11 september, men bruger gerne dagen på at samle ind. Jesper er glad for, at Scleroseforeningen og Gigtforeningen har fået lov at lave en indsamling. - Når det endelig er lykkedes Scleroseforeningen at få en indsamling, så vil jeg gerne støtte det. Der er jo to nye tilfælde af sclerose om dagen! Det er ikke en dødelig sygdom, men den er stadig alvorlig, og det kan være en meget invaliderende sygdom, siger han. Jesper skal samle ind sammen med sin ekskone Marianne og han glæder sig til at få en god fødselsdag og en masse penge til forskning i sclerose ud af dagen.

Publiceret 01 September 2016 08:00