Nu har Augustenborg fået sin egen byportal på nettet. Billedet er fra en byrundvisning den 18. august i år. (Privatfoto)

Nu har Augustenborg fået sin egen byportal på nettet. Billedet er fra en byrundvisning den 18. august i år. (Privatfoto)

Ildsjæl opretter portal for Augustenborg

Af
Af Svend Mikael Larsen

Iværksætter og ildsjæl Jeanette Alsgaard Myllerup fik idéen til en byportal for Augustenborg, da hun blev opmærksom på, at en busfuld interesserede medarbejdere fra NaturErhvervsstyrelsen ikke havde fået tilbudt en guidet rundvisning i byen, der er blevet det nye hjemsted for deres arbejdsplads.
"Ingen havde fortalt medarbejderne om de mange gode faciliteter, som Augustenborg har at byde på, og de anede ikke, at der er en stor skole, tre børnehaver og en moderne sportshal i byen. Derfor stillede jeg mig til rådighed som 'byguide, og sammen med nogle af byens foreninger, skolen og hallen blev der lavet en rundvisning med forskellige stop gennem byen," fortæller Jeanette Alsgaard Myllerup.

Blev selv overrasket

"Under arbejdet med byportalen blev jeg faktisk meget overrasket over, hvor mange foreninger og gode faciliteter, der findes i Augustenborg. Nu er vi klar med en foreningsoversigt og en elektronisk byguide, hvor byens mange forskellige aktiviteter er markeret med balloner på et kort. Pludselig var kortet helt fyldt med balloner, så det skal naturligvis videreformidles til alle potentielle tilflyttere," siger Jeanette Alsgaard Myllerup, som er translatør og flyttede til Augustenborg sammen med sin mand i 2004.
Som tilflytter føler hun sig godt rustet til at fortælle om det at blive en del af et lille samfund, hvor folk stadig hilser på hinanden – også dem de ikke kender, og hvilke fordele og muligheder livet i en lille by bringer med sig.
Augustenborg.dk er et privat initiativ, som drives på frivillig basis. Den henvender sig ikke kun til tilflyttere, men kan også bruges af turister og lokale, som vil vide noget om, hvad byen har at byde på.

Publiceret 01 September 2016 14:00