Der blev arbejdet intenst sidste år ved projektet Poppilot på musikskolen. I år håber arrangørerne at mindst lige så mange piger vil deltage

Der blev arbejdet intenst sidste år ved projektet Poppilot på musikskolen. I år håber arrangørerne at mindst lige så mange piger vil deltage

Musikglade piger søges til pop-lejr

Randers bliver i skolernes efterårsferie hjemsted for projektet ’Pop-Pilot’, hvor unge piger i alderen 13-16 år kan udforske deres evner og muligheder for at spille musik – også selvom de ikke har erfaring med området. Det bliver en hel uge med fokus på at skrive musik og sange. Samtidig bliver der rig mulighed for selv at gribe fat i instrumenterne. Interesserede piger kan ansøge om deltagelse inden torsdag 1. september
 
150 piger i aldersgruppen 13-16 år har allerede prøvet at være på pop-lejr i efterårsferien. Det er et sted, hvor man kan få afprøvet sin nysgerrighed og interesse for musik. I år bliver der tre lejre i uge 42 – en af dem bliver afholdt i Randers på musikskolen og spillestedet Turbinen. Her får deltagerne mulighed for at synge, skrive sange eller spille på et instrument. Om pigerne har spillet på et instrument før eller har forsøgt sig med sang og sangskrivning tidligere er ikke afgørende for at deltage. Det vigtigste er lysten til at prøve.
Lejren begynder lørdag 15. oktober og slutter fredag 21. august med en koncert for forældre og venner. I løbet af ugen gennemgår deltagerne et forløb, hvor hyggen og arbejdet med musikken er i højsædet. Der bliver dannet små bands, øvet og skrevet sange.
Dygtige kvindelige instruktører hjælper deltagerne gennem hele forløbet, og der bliver også mulighed for at hilse på nogle unge kvindelige musikere, som er i gang med at gøre karriere inden for branchen.
Lejren afholdes under overskriften Pop-Pilot og er udviklet af Dansk Rock Samråd – ROSA i samarbejde med blandt andre Statens Kunstfond, Dansk Musiker Forbund, og DAF – Dansk Artist Forbund.
Randers Kommune har indgået en aftale med ROSA, sådan at Randers er det ene ud af tre steder i landet, som afholder musiklejr. Der er også en lejr i København og Fredericia.
Pop-Pilot så dagens lys første gang i 2012. Det er en musiklejr for piger i alderen 13-16 år, som finder sted hvert år i skolernes efterårsferie.
Med en uges musiklejr forsøger Pop-Pilot i al sin enkelthed at skabe et frirum, hvor deltagernes glæde for musik kan blomstre og vokse, og hvor pigerne kan få lov at eksperimentere og prøve kræfter med musikken på egne præmisser.

Det koster 1.250 kroner at deltage i Pop-Pilot. Prisen er inklusiv kost, overnatning og undervisning. Interesserede piger kan tilmelde sig musiklejren via www.rosa.org/pop-pilot eller www.facebook.com/poppilotdk, hvor der også kan hentes yderligere oplysninger.

Publiceret 01 September 2016 12:00