Thea Jensen kører bare derudad med imponerede rekorder i slipstrømmen.

Thea Jensen kører bare derudad med imponerede rekorder i slipstrømmen.

Overraskende dansk mester

Festus Asante ny mester på 100-meteren - Kristoffer Hari hørte ikke startskuddet men fik alligevel sølv

ATLETIK: Ved weekendens DM i atletik i Århus var det store samtaleemne mændenes 100 meter finale, hvor flere løbere ikke hørte startskuddet, der i blandt Hvidovre AM’s store favorit, Kristoffer Hari. Da starten gik, så sad Kristoffer Hari og en enkelt anden løber fortsat siddende tilbage i startblokken, og gav dermed ufrivilligt de andre løbere tre meters forspring, og da mændenes kongedisciplin bliver afgjort på hundrededele af et sekund, så viste det sig at være fatalt.

Klubkammeraten Festus Asante fik der imod en flyvende start og satte sig tungt på finalen allerede fra første skridt, mens Kristoffer Hari desperat forsøgte at hente de tabte meter. Og det var lige ved at lykkes, men da målstregen blev passeret, så manglede han fortsat 10 cm, og det blev derfor meget overraskende Festus Asante der blev ny dansk mester foran Kristoffer Hari, og altså dermed dobbeltsejr til Hvidovre AM. Kristoffer Hari havde i indledende heat løbet imponerende 10,44 sekund i modvind (-1,7 m/s), så der var begrundet håb om en endnu hurtigere tid i finalen, hvor man håbede på en forbedring af den danske rekord på 10,28 sekund. Nu vandt så en jublende glad Festus Asante med 10,56 sekund, mens Kristoffer Hari løb 1/100 sekund langsommere. Havde Kristoffer ikke misset starten, så ville de tre meter, han tabte have betydet en tid lige under rekorden. - Jeg er enormt skuffet over hele forløbet. Jeg er i virkelig god form, men hørte simpelthen ikke skuddet sammen med et par andre løbere. Jeg forstår derfor ikke, at der ikke blev dikteret omløb, da der i mine øjne var fejl på startudstyret, kommenterede Kristoffer Hari. Hvidovre AM’s Sportschef, Michel Bruun Jepsen, var heller ikke tilfreds med forløbet: - Når nogle af Danmarks hurtigste løbere sidder tilbage i startblokken, så er det fordi der er noget galt. Selvom vi fik en dobbeltsejr, så tog vi alligevel det usædvanlige skridt at indgive en protest mod en unfair afvikling. Den blev så afvist af juryen, og den afgørelse må vi respektere. Møgærgerligt for Kristoffer, der er i rekordform, men til gengæld, så glæder vi os også over det endelige gennembrud for Festus Asante og dobbeltsejren... Der var flere af Hvidovres sprintere, der også var i hopla, og det blev til en overraskende bronzemedalje til Kasper Olsen på 400 meter med en tid lige under hans personlige rekord med 48,53 sekund. På den samme distance, men denne gang med 10 hække sat op undervejs, blev det også til en bronzemedalje til Martin Kristensen med personlig rekord 54,65 sekund. Kasper Olsen og Martin Kristensen tog sammen med Simon Mathiasen og Navid Bazgir en overraskende bronzemedalje på den afsluttende 4x400 meter stafet.

Festus Asante til venstre i blå bukser er ny dansk mester på 100 meter distancen efter en kontroversiel afvikling.

Festus Asante til venstre i blå bukser er ny dansk mester på 100 meter distancen efter en kontroversiel afvikling.

16. DM medalje i træk

Også Hvidovres kastere gjorde det rigtig godt, da den unge Thea Jensen fik sin første seniormedalje, da hun satte en massiv personlig rekord og dansk ungdomsrekord i vægtkast med 14,77 meter og erobrede en bronzemedalje foran klubkammeraten Maria Sløk. Hun tog så til gengæld revanche med sølv i kuglestød med 14,83 meter og supplerede op med en bronzemedalje i diskoskast med 45,60 meter. Det hører med til historien, at det var Maria Sløks 16. DM-medalje i træk i diskoskast, en meget usædvanlig rekord. - Vi måtte undvære den forsvarende mester på 5.000 meter, Abdi Hakin Ulad, da han tager en meget velfortjent ferie efter en succesrig sommer med EM- og OL-deltagelse, og Matthias Hagen måtte melde afbud med rygproblemer. På den baggrund er vi rigtig godt tilfredse med årets medaljehøst, hvor flere af de aktive overraskede positivt og virkelig forstod at kæmpe for deres chance, slutter en tilfreds sportschef Michael Bruun Jepsen.sport

Publiceret 01 September 2016 08:00