Pas på hinanden i festugen

Politiet giver gode råd til de afsluttende dage i Køge Festuge

Køge Festuge kulminerer i de kommende dage med musik og fest torsdag, fredag og lørdag. Midt- og Vestsjællands Politier med på sidelinjen for sammen med arrangørerne at være med til at bevare den gode stemning blandt deltagerne i ved festen, og i den forbindelse har politiet en række gode råd.
"Tæt trafik i bymidten kan forventes, så følg anvisningerne og respekter den opsatte skiltning med stopforbud, især hvis du kommer til stedet i bil, så du ikke parkerer uhensigtsmæssigt og derved forhindrer de omkringboende i at kunne komme ud af deres indkørsler," lyder det blandt andet fra politiet.
Politiet er også til stede i Køge for at kontrollere bilisterne, om nogen skulle være spirituspåvirkede under kørslen. Så derfor: Er du som bilist klar til et pust, hvis du bliver standset af politiet?
Her er politiets fem festtips:
- Undgå at efterlade penge og værdigenstande ubevogtet. Tyvene er især ude efter kontanter, mobiltelefoner og kameraer.
- Pas på hinandens ting, og hold øje med hinanden. Hvis du ser noget mistænkeligt, så underret festivalvagterne eller politiet på tlf. 114.
- Lad være med at stille drinks, hvor andre kan putte noget i dem. Hold dig fra euforiserende stoffer, og drik alkohol med fornuft. Hvis du har fået for meget at drikke, så sørg for at være i selskab med andre. Søg evt. hjælp eller råd i samarittervagten.
- Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie, inden du tager på festival, at du ringer eller sender en SMS hjem med jævne mellemrum, så familien ved, at du har det godt.
- Skulle der ske noget alvorligt, der involverer mange mennesker, så lad være med at ringe, da telefonnettet kan blive overbelastet. Send i stedet en SMS, skriv på Facebook, Twitter eller andre sociale medier: "Jeg er OK", så dine pårørende ikke bliver bekymrede.
Hvis du bliver udsat for tyveri eller anden form for mindre alvorlig kriminalitet, bør du anmelde det via politiets hjemmeside www.politi.dk/midtvestsjaelland hurtigst muligt eller personligt/telefonisk til politiet.
Er du ude for noget mere alvorligt, som f.eks. igangværende vold eller anden personfarlig kriminalitet, så tilkald politiet ved at ringe 112. Hvis det er noget, der ikke haster, så ring 114, eller tag kontakt til en af festivalvagterne, som ved, hvordan de hurtigt får fat i politiet.
 

Publiceret 01 September 2016 14:00