Colin Todd:

Vigtigt at holde på truppen

Sommerens transfervindue er lukket, og udadtil står EfB tomhændet tilbage efter de sidste hektiske timer op til lukketid for spillerhandler ved midnat. Men sådan ser cheftræner Colin Todd ikke på det.  
"Alle taler om, hvad vi ikke har fået ind af nye spillere, men glemmer, hvor vigtigt det er, at denne klub ikke har ladet spillere fra den nuværende trup gå de seneste dage. Vi arbejder videre med den trup, vi har, og det er der ikke problemer i," siger Colin Todd. 
EfB har sagt farvel til ni spillere i løbet af denne sommer, hovedparten ved kontraktudløb, hvortil kommer et salg af midterforsvareren Michael Jakobsen til Melbourne City FC i de yderste timer onsdag.
Han blev i foråret lejet ud til norske Lillestrøm BK for resten af året, og efter en ihærdig indsats fra både EfB og andre parters side faldt en aftale på plads, så Michel Jakobsen sammen med sin familie kan drage på to års eventyr i den sydaustralske metropol.
Melbourne City spiller i den australske A-League og har i forvejen den tidligere landsholdsmålmand, Thomas Sørensen, i truppen. 
Fire er spillere er kommet ind: Brent McGrath, Mads Hvilsom og Awer Mabil samt den unge målmand, Lasse Askou Mikkelsen, der er vendt tilbage til EfB efter et ophold i den hollandske storklub, PSV Eindhoven.  
"Vi havde ikke succes med at hente en angriber ind, ikke fordi vi ikke prøvede hårdt, men fordi den klub, der skulle afgive den ønskede spiller, ikke kunne få en erstatning ind. Sådan er fodbold, og det må vi acceptere," siger Colin Todd. 
Mens han har været i klubben, har han blot afgivet to spillere, målmanden Martin Dúbravka og Magnus Lekven, og fået den unge FC Midtjylland-kantspiller, Awer Mabil, ind på en lejeaftale resten af sæsonen. Michael Jakobsen nåede han ikke at møde i sin EfB-tid. 
"Nu arbejder vi videre med den trup, vi har. Der er 12 kampe tilbage før vinterpausen, og vi håber, at vi undgår skader og karantæner i større omfang. Det gælder om at fortsætte den fremgang, vi er inde i," siger Colin Todd.  

Publiceret 01 September 2016 10:15