Rasmus Wullf Nørholm Gøtke er i finalen i avisens sportskategori, hvor der står 10.000 kroner på højkant. Foto: Lars Saugbjerg

Rasmus Wullf Nørholm Gøtke er i finalen i avisens sportskategori, hvor der står 10.000 kroner på højkant. Foto: Lars Saugbjerg

Finalist i Talentjagten:

Rasmus kan træde til

Af
Lars Saugbjerg

Den 18-årige cykelrytter Rasmus Wullf Nørholm Gøtke er med i finalen i avisens Talentjagt. De sidste to år har han været udtaget til EM i cykelcross med landsholdet.
“Jeg elsker cykling. Træningen, livsstilen og hele kulturen omkring sporten,” lyder det fra cykeltalentet, der har trænet hårdt på den tohjulede i fire år.
“Jeg har rykket mig meget, og jeg er tændt på at rykke mig endnu mere. Mit store mål er VM, måske inden for 2-3 år.”
Sidste sæson blev han samlet vinder af juniorklassen for Postcuppen i cykelcross, og det blev også til en 12. plads ved DM på landevej i et meget stærkt felt. Kun 12 sekunder efter nummer 1.
Rasmus Wullf Nørholm Gøtke træner landevejsløb om sommeren, og cykelcross om vinteren.
Konkurrenceelementet fylder meget.
“Det er fascinerende, at det ikke nødvendigvis er den stærkeste, som tager sejren. Cykelløb er i lige så høj grad et spørgmål om taktik og teknik. Cykelløb har mange aspekter, og det kan være detajler, der afgør det."
Det er nødvendigt at bruge mange af døgnets timer på cykling, hvis man vil være blandt de bedste.
“Det fylder i mit liv. Selvfølgelig sidder jeg meget på cyklen, men ved siden af nørder jeg også med udstyret og teknikken. Det ligger hele tiden i baghovedet. Det kan være træls at sige nej til andre ting, men med cykling får jeg nogle succesoplevelser, jeg ikke kan få andre steder.”
Rasmus Wullf Nørholm Gøtke har en drøm. Den handler ikke om et bestemt løb eller en særlig titel. Drømmen er at blive en komplet rytter.
“Det tager lang tid,” konstaterer han - og tilføjer:
“Men arbejder man målrettet, bliver man belønnet.”

Lokalavisen uddeler i alt 20.000 kroner til to af talenterne. Hvem? Ja, det bliver offentliggjort under Kulturnatten 2. september, Rådhuspladsen klokken 19.30.

Publiceret 01 September 2016 06:00