Fredag:

Møllen taler med Sønderjyllands Stemme

Fredag omdannes Møllepladsen i Haderslev til en dagligstue, og teatret opforder alle til at deltage

Af
Peter Rasmussen

Alle mennesker har en fortælling: Din nabo, din underbo, ekspedienten hos købmanden, den trofaste buschauffør. Alle går rundt med unikke fortællinger, og
dem vil Teatret Møllen gerne have fortalt.
I juni 2017 vil Teatret Møllen på baggrund af virkelige historier spille forestillingen ”Sønderjyllands Stemme – Hjem kære hjem” som bliver sat i scene af Møllens ensemble i samarbejde med borgerne. Borgerne der medvirker i forestillingen, skal ikke stå alene på scenen, men sammen med Møllens professionelle ensemble og gæstespillere. Derudover vil en dramatiker og instruktør sørge for at historierne og forestillingen bliver skruet godt sammen.
”Sønderjyllands Stemme - Hjem kære hjem” er en forestilling om mennesker, om hverdagens små oplevelser og livets store begivenheder. Forestillingen bliver baseret på borgeres barndomshistorier (”Hjem kære hjem”) og historieindsamlingen begynder allerede nu. I løbet af september måned vil dramatiker Brian Wind-Hansen og skuespiller Connie Tronbjerg aktivt opsøge og indsamle historier, blandt andet ved at uddele postkort der kan skrives historier på, og senere samles ind.
"Teatret Møllen er et egnsteater som er stærkt forankret i den sønderjyske muld. Vi interesserer os for de liv der leves omkring os, og for de historier som regionen rummer: gamle, nye, korte som lange, sjove eller tragiske. Disse historier ønsker vi på Teatret Møllen at sætte på scenen i samarbejde med vores publikum, samtidig med at vi ønsker at bringe teater og offentlighed endnu tættere på hinanden. At fortælle er et af menneskehedens ældste og mest værdifulde redskaber, og det er nok især gennem fortællinger, at vi lærer at forstå os selv, hinanden og ikke mindst den verden vi lever i. Nøgleordene er fællesskab, involvering, autenticitet, åbenhed, integration, nysgerrighed, generøsitet og Sønderjylland," siger teaterchef Nikolaj Mineka.

Begynder fredag

Det borgerinddragende projekt søsættes fredag eftermiddag klokken 15-17 på Møllepladsen. Her kan man komme forbi og få sig en uformel kaffesnak - og en hjemmebagt småkage - i selskab med Brian Wind-Hansen og Connie Tronbjerg. Begge fortæller historier fra deres egne barndomshjem, og tager imod de historier som borgere har lyst til at dele.
Møllepladsen bliver møbleret som en dagligstue, der serveres hjemmebagte småkager og uddeles postkort som man kan skrive historier på og aflevere i en postkasse. Arrangementet er gratis og åbent for alle-

Publiceret 01 September 2016 14:00