Mikkel Hviid og Marie Messell udgør halvdelen af den gruppe, der nu har søsat en idrætsapp til byens studerende.

Mikkel Hviid og Marie Messell udgør halvdelen af den gruppe, der nu har søsat en idrætsapp til byens studerende.

Ny app:

Unge guider til Odenses idrætstilbud

En gruppe idrætsstuderende har fået 100.000 kroner fra Odense Kommune til deres nye app

Af
Foto og tekst Louisa Rieck

Fire kandidatstuderende fra SDU har udviklet en ny app, der giver dig et overblik over byens idrætstilbud.
I faget Idræt og Design på kandidatuddannelsen fik de studerende til opgave at lave et produkt, hvor idræt og innovation skulle indgå.
App'ens hovedpunkter er fysisk aktivitet og socialt samvær. App'en, der har navnet MoveJam, skal samle de fysiske aktivitetsudbud i Odense.
”Der er en del grupper på Facebook, men det er svært for den enkelte studerende at få et overblik over dem alle sammen,” forklarer Mikkel Hviid.
Til udvikling af app'en har gruppen fået tildelt 100.000 kroner fra Odense Kommunes udviklingspulje.
Gruppen har også været tilknyttet innovationshuset, SDU Cortex Lab, hvor de siden marts har siddet og arbejdet med udviklingen af app'en.
Der blev i første omgang lavet en prototype af app'en under fagets forløb. For at finde ud af om de kunne komme videre med deres produkt, søgte de penge hos Odense Kommune.

Dyrke idræt sammen

De sidste måneder har de arbejdet hårdt for at få app'en klar til studiestart.
Projektet, der startede i slutningen af sidste år, er ikke længere kun en idé, men et iværksætterprojekt, der har krævet mange timers arbejde.
Med app'en vil gruppen have at folk dyrker idræt sammen og mødes i Odense. Især nye tilflyttere skal på den måde have lettere ved at finde mennesker med samme interesser.
For at få en god start har gruppen allerede været i kontakt med forskellige foreninger, sådan at der allerede er faste begivenheder, så snart folk henter den på deres egen smartphone.
”Jeg kender en løbegruppe, hvor der er fem-seks personer, der dukker op hver gang. For dem er det en fordel at sætte deres aktiviteter ind i vores app, da de kan få opmærksomhed. Samtidig kan vi på den måde sprede app'ens budskab,” siger Marie Messell.
Via app'en MoveJam kan interesserede dyrke idræt i fællesskab.
”Det er en vind-vind-situation. Vi vil gerne have, at grupperne sætter deres aktiviteter ind i vores app, sådan at der er sker noget i appen og at folk, der downloader appen kan se, at der sker noget til at starte med,” siger Mikkel Hviid.
I tæt samarbejde med Odense Kommune har gruppen nærmest arbejdet selvstændigt med projektet.
”De 100.000 kr. er fra vores udviklingspulje, som er en støtte til udviklingsprojekter og tiltag for blandt andet selvorganiserende grupper, som for eksempel MoveJam. Udviklingspuljen administreres af Odense Kommunes Folkeoplysningsudvalg,” fortæller Teis Bro, der er fritidskonsulent i Odense Kommune.
Han har selv læst idræt og synes, at det er godt, at man tænker i nye retninger.
”Puljen går netop ud på at understøtte nye idéer og tænke ud af boksen. Gruppen har været meget selvkørende og de unge mennesker ved præcis, hvad de vil med projektet,” afslutter Teis Bro.

Publiceret 01 September 2016 15:30