Ø-liv:

Strikkefestival på Fanø er populær i Tyske medier

En af Danmarks mindre kendte festivaler, strikkefestivalen på Fanø, fik i sidste uge stor opmærksomhed i Tyskland, hvor 60 medier skrev om den årlige begivenhed. 
"På Fanø i den danske Nordsø mødes hvert år tusindvis af strikkende kvinder for at videreudvikle deres strikkeevner. Men sensommeren på Fanø kan bruges til meget mere end at strikke." 
Sådan skrev en lang række tyske medier i sidste uge, hvor sensommerens oplevelsestilbud på Fanø skabte mange overskrifter. Strikkefestivalen var den primære historie, men også ravjagt og andre naturoplevelser på destinationen fandt vej til de tyske aviser, fortæller VisitDenmark i en pressemeddelelse. 
I forbindelse med sidste års strikkefestival havde VisitDenmark arrangeret et pressebesøg til Fanø med en journalist fra det tyske nyhedsbureau dpa. Det resulterede i en artikel, som bureauet distribuerede i sidste uge i anledning af, at festivalen finder sted igen den 16.-18. september.  
"Der er flere årsager til, at historien er blevet så populær – tyskerne efterspørger afslapning, ro og plads i naturen – ø-livet helt enkelt, og det tilbyder Fanø. Derudover giver strikkefestivalen mulighed for at tale med de lokale og engagere sig i stedet for bare at være tilskuer, og det kan de tyske turister også godt lide," siger Lea Weber, der er presseansvarlig i VisitDenmark i Tyskland. 
Både store tyske medier som BILD og Süddeutsche Zeitung og mindre regionale medier bragte historien med billeder fra festivalen, og stort set alle dele af Tyskland havde dermed mulighed for at få indblik i, hvad Fanø har at byde på. 
"Med en lidt anderledes pressehistorie som denne, når vi ud til et bredt tysk publikum med budskabet om, at Danmark kan tilbyde netop den afslapning og ro, som tyskerne efterspørger," siger Lea Weber. 
Den 11. strikkefestival på Fanø finder sted i Nordby fra den 16.-18. september og byder på workshops, udstillinger, modeshows, boder og stande samt live musik og mad. De seneste år har op mod 10.00 mennesker gæstet festivalen. Læs mere på www.strikkefestival.dk

Publiceret 09 September 2016 11:15