Æblekage og muskelkraft i Søgård på lørdag

Børnehuset Søgården og Søgård friskole arbejder sammen om at holde TOUR DE SØGÅRD.
Pædagoger og skolelærere bruger en lørdag og sponsorerer en hel arbejdsdag uden løn. For at samle penge ind til nyanskaffelser til skolen og børnehaven.
Vuggestuebørn, børnehavebørn, skolebørn og deres forældre er i fuld gang med at samle sponsorer. For i år samles der penge ind til nyt gulv til skolen samt et nyt solsejl og store nye svingparasoller til Børnehavens legeplads.
Ruten der cykles er 1 km lang. Og så gælder det bare om at cykle så mange omgange som muligt fra startskuddet lyder kl 11 indtil slut kl  14.
"Vi har i Børnehuset Søgården en dejlig stor legeplads, som vi bruger rigtig meget – helst hele dagen. Desværre har vi ikke så meget skygge midt på dagen. Derfor har vi hårdt brug for store parasoller og solsejl, så børnene kan få lov at lege ude og alligevel være skånet for den stærke sol midt på dagen," lyder det fra Børnehuset.
Skolens gulv i gangen trænger til fornyelse.
Som privat institution og friskole kan det være svært at finde pengene til sådanne anskaffelser, derfor deltager personalet gerne i arrangementet, der hvert år tilfører økonomien en saltvandsindsprøjtning. 
Børnehuset Søgården deltager i år for anden gang – sidste år cyklede de penge ind til nye legehuse, der nu står og knejser flot på legepladsen. En flok meget flittige fædre valgte selv at bygge legehusene. De har knoklet med at konstruere og bygge husene gennem vinter og foråret. 
Alle er velkommen til at komme og overvære cykelløbet eller selv cykle med. Der er indskrivning fra kl 10. Børnehuset Søgården har i tiden op til Tour de Søgård arbejdet med æbler som tema. På dagen sælges der æblekage, æblemost og kaffe fra en lille bod på skolens legeplads- skolen står for salg af øl og vand samt lidt at spise.

Publiceret 09 September 2016 09:30