Flere børn hopper på cyklen under kampagnen 'Alle Børn Cykler'.

Flere børn hopper på cyklen under kampagnen 'Alle Børn Cykler'.

1136 elever fra Køge del af stor cykelkampagne

Mandag 5. september lød starten på 'Alle Børn Cykler'-kampagnen. Cyklistforbundet og TrygFonden står bag kampagnen, der sætter cykling på skoleskemaet på 950 skoler i hele landet de næste to uger. 49 klasser fra Køge Kommune hopper i sadlerne

Seje børn styrer selv! Sådan lyder slogannet i årets 'Alle Børn Cykler'-kampagne, som kører fra 5.-18. september. I løbet af kampagen vil cyklende ambassadører, konkurrencer og cykelarrangementer over hele landet få flere børn i sadlen.
Sidste år tilbagelagde børnene i kampagnen 600.000 kilometer - heraf 93 procent af turene med cykelhjelm. Normalt bruger ca. hvert andet barn cyklen som primært transportmiddel til skole. Men blandt kampagnens deltagere ligger dette tal på 70 procent til 80 procent. Også brugen af hjelm blandt børnene ligger ca. 13 procent højere under kampagnen. Som tidligere skolelærer glæder det transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt, at kampagnen får flere børn til at cykle i skole og huske hjelmen.
"Både børn og voksne har godt af at komme ud og få noget frisk luft og noget motion. Derfor synes jeg også, det er fantastisk, at kampagnen 'Alle Børn Cykler' er med til at få flere børn til at trampe i pedalerne – og ikke mindst at huske hjelmen," siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.
Køge Kommune er blandt de kommuner der står sammen med Cyklistforbundet og TrygFonden bag kampagnen, som dermed skaber lokal opbakning til at få flere børn sikkert på cyklen.
Og da langt de fleste skoleveje er kommunale veje, er samarbejdet med kommunerne en vigtig del af kampagnen.
"De 40 kommuner, som vi samarbejder med giver kampagnen en stærk lokal tilknytning, som er vigtig for at nå ud til skolerne. Og med en ny pris som årets Børnecyklekommune sætter vi fokus på en kommune, der arbejder ekstra aktivt med at forbedre forholdene for børn i trafikken," siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Publiceret 09 September 2016 07:00