Hans Nielsen, Klaus Grabetz og Joy Nielsen glæder sig til årets Musik- og Kulturfestival på lørdag.

Hans Nielsen, Klaus Grabetz og Joy Nielsen glæder sig til årets Musik- og Kulturfestival på lørdag.

Alsidig fest for et væld af kulturer

God musik, god mad og hyggeligt samværd er hovedingredienserne i Aabenraa Musik- og Kulturfestival

Af
Af Betina Skjønnemand

På lørdag kan man for sjette år i træk deltage i Aabenraa Musik- og Kulturfestival, der i år holdes på IBC i Aabenraa.
Bag festivalen står organisationen Afro-Asia Educare, hvis primære formål er at hjælpe skoler og skolebørn i primært i Tanzania, Zanzibar, Filippinerne og Indonesien.
Siden organisationen blev startet i 2000 har de sendt 16 containere fyldt med hjælpemidler og pc'ere til skoler i udlandet.
“På et tidspunkt slap pengen op til vores formål, og så var det, at vi fik idéen med at arrangere en fest. Det skulle være en fest for Aabenraa og for alle de forskellige kulturer og folkeslag, som der er i byen,” forklarer Hans Nielsen, der sammen med sin hustru Joy Nielsen og Klaus Grabetz har haft travlt med at få enderne til at nå sammen til årets Musik- og Kulturfestival.
“Det er et kæmpe arbejde, der ligger i sådan en fest. Men det er det hele værd,” supplerer Klaus Grabetz.

Masser af musik

Festivalen består af et program, der er spækket med musik fra mange forskellige lande.
Deltagerne vil kunne stifte bekendtskab med Ciger Ras, der er en kendt sanger fra Syrien, dansere fra Thailand, mavedans, filippinske sangere, afrikanske trommer og til sidste discomusik.
Midt i det omfattende program er der indlagt en pause, hvor deltagerne kan tage for sig af retterne og smage på god hjemmelavet mad fra både Asien, Syrien og Afrika.
Borgmester Thomas Adnesen holder velkomsttalen.
“Vi prøver at samle så mange som muligt. Det skal være en god mulighed for at møde nye mennesker, og måske få dannet sig et netværk. Der er jo mange, der kommer til landet - både flygtninge, men også for eksempel au pair-piger. Her får de en mulighed for at danne nye relationer,” fortsætter Hans Nielsen.
Festen starter kl. 17 på IBC, men kan kan allerede nu sikre sig sin billet i forsalg, og derned sikre sig en billigere billetpris.

Publiceret 09 September 2016 07:00