Dorte Iwersen Hollænder fra Sønderborg deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV Syd Plus.

Dorte Iwersen Hollænder fra Sønderborg deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV Syd Plus.

Dorthe og Anne Mette skal strikke Sønderborg til tops

To lokale kvinder er med i Den Store Strikkedyst på TV Syd

To strikkeglade kvinder fra Sønderborg er med, når TV Syd Plus blænder op for endnu en sæson af "Den store strikkedyst".
et er Anne Mette Jørgensen fra Dybbøl og Dorte Iwersen Hollænder fra Sønderborg.D
Anne Mette Jørgensen spiller violin i Sønderjyllands Symfoniorkester. Allerede som 24-årig vandt hun konkurrencen om ansættelse i symfoniorkestret.
Der var også i orkestret, at hun mødte sin mand, violinisten Andrius Gudaitis. Parret har to piger på 5 og 9 år.
Det krævede lidt planlægning at få fri til at deltage i ”Den Store Strikkedyst”. Men orkesterchefen gav tilladelse til orlov uden løn i den periode, hvor der skulle strikkes. Og Anne Mette er glad for den beslutning.

Strik på Fanø

I årevis har hun forsøgt at komme til Fanø Strikkefestival, men der har altid ligget en koncert i den weekend. Sidste år lykkedes det. Hun kendte ingen, men hun mødte strikkedamer, der fortalte hende, at man kunne møde dem fra Strikkedysten. Anne Mette vidste ikke, hvad det var, for hun ser aldrig fjernsyn. Men bagefter så hun samtlige afsnit på nettet og efter nogen betænkningstid, meldte hun sig.
”Det var en stor oplevelse. Til casting sagde jeg, at min stærke side var de vanskelige strikkeopskrifter, men da jeg sad i rampelyset, blev jeg totalt i tvivl over en lille simpel opgave. Det er helt anderledes at strikke, når man skal konkurrere. Undervejs tænkte jeg ikke så meget på de andre deltagere, det var mere kampen med mig selv og mine egne forventninger. Men det skete da, at vi havde tid til at snakke lidt, og nu ved de da alle sammen, hvem komponisten Carl Nielsen er. Og så skal vi mødes igen både privat og til Fanø Strikkefestival og også til messen Kreative Dage i Fredericia. Det glæder jeg mig vildt meget til."

Anne Mette Jørgensen fra Dybbøl er også med i

Anne Mette Jørgensen fra Dybbøl er også med i "Den Store Strikkedyst”.

Strikker til ballet

Anne Mette kender faktisk også den anden deltager, Dorte Iwersen Hollænder.
De mødtes, da begge deres døtre begge går til ballet. Og mens pigerne danser, strikker mødrene.
Dorthe Iwersen Hollænder er lægesekretær på Sønderborg Jordemodercenter, gift med Hans Peter, og de har fire børn.
Hun har ikke mange ledige stunder i hverdagene. Da hun blev udvalgt til strikkedysten, måtte hun lægge Zumba lidt på hylden. Hele foråret brugte hun til at forberede sig til konkurrencen samtidig med, at hun synger sopran i damekoret Alskoret, hun går lidt på jagt sammen med mand og hund, hun skyder lerduer - og så kører hun altså datteren på 8 år til ballet.

Fed oplevelse

"Jeg kunne næsten ikke vente. Det kriblede i fingrene. Men så blev det virkelighed, og vi skulle i gang. Det var en fed oplevelse. Man skulle lige vænne sig til, at der gik kamerafolk og andre rundt, med vi strikkede, men det generede mig ikke. Og garnbutikken! – det var som en slikbutik. Jeg havde længe set frem til at skulle være ”kunde” i den butik og bare hive garn ned af hylderne, men i situationen skal man jo også tænke sig om, så man ikke vælger det forkerte garn til konkurrencen. Nu glæder jeg mig til at se de andre igen til Fanø Strikkefestival og til Kreative Dage i Fredericia," siger Dorte Iwersen Hollænder.
For fire år siden oprettede Dorte sin egen strikkeklub. De er nu seks piger, der mødes en gang om måneden for at strikke og snakke.
”Den Store Strikkedyst” har premiere på TV Syd Plus lørdag 17. september kl. 19.55. Der er ti deltagere med i konkurrencen, der er optaget på Gram Slot i løbet af foråret.

Publiceret 09 September 2016 09:00