Fem unge mænd dømt for brandstiftelse mod vidne i Avedøre

Fem mænd i alderen 17-20 år blev i dag ved Retten i Glostrup straffet med fængsel i mellem 2 år og 6 måneder og 3 år og 6 måneder for tilbage i december 2015 at have kastet tre molotovcocktails ind i hjemmet hos en kvinde i Avedøre.
Kvinden havde forinden vidnet mod én af de fem tiltalte under en retssag, hvor han blev dømt. Ud over kvinden, var hendes mindreårige datter, hendes kæreste og en barnepige på besøg i hjemmet.

I livsfare
Der opstod ikke brand, da benzinen ikke blev antændt, men retten vurderede ud fra sagens beviser, at personerne i hjemmet havde været i overhængende livsfare.
- Jeg er tilfreds med, at retten har fundet alle de tiltalte skyldige i at have forsøgt at sætte ild til gerningsstedet, og at retten var enig med Anklagemyndigheden i, at det var den grove bestemmelse om brandstiftelse i straffelovens der skulle bruges, udtaler anklager David Haahr.
For flere af de tiltalte, var der tale om fællesstraf med tidligere domme. Tre af de tiltalte ankede dommen på stedet, mens én tog betænkningstid og den sidste modtog dommen. De blev alle fortsat varetægtsfængslede efter dommen.

Publiceret 09 September 2016 18:15