Køge Festuge fyldte igen i år Torvet i Køge til en uges fest og musik - og det kommer i høj grad foreningerne til gode. Foto: JCJ

Køge Festuge fyldte igen i år Torvet i Køge til en uges fest og musik - og det kommer i høj grad foreningerne til gode. Foto: JCJ

Køge Festuge er afgørende for foreningers økonomi

Det årlige tilskud for frivilligt arbejde i Køge Festuge har givet lokale foreninger nye muligheder

Af
Martin Rasmussen

De mange frivillige er et helt centralt element i Køges Festuges succes - populært sagt: Uden dem - ingen festuge. De frivillige kommer fra en række af områdets foreninger, og udover at være med til at gennemføre den store gratis byfest, så kan de også glæde sig over, at deres indsats er med til at sikre økonomien i deres foreninger.
Køge Festuge har nemlig gennem årene udviklet sig til at udgøre et væsentligt bidrag i en række foreningers økonomi. Et eksempel er Køge Kricket Klub, som gennem alle 12 år har leveret frivillige til den ugelange byfest i Køge.
"Halvdelen af vores budget i kricketklubben kommer stort set fra Køge Festuge, så det betyder rigtig meget for os," fortæller formand Jan Rasmussen.
"Det ene år modtog vi 40.000 kroner, og det betød, at vi kunne få en kunstpitch som en af de første klubber i landet. Det har nu givet os chancen for at få oldboys-EM til byen i 2018, og den mulighed er kun opstået takket være midlerne fra festugen - og opbakning fra Køge Kommune - lige som det har givet mulighed for flere større arrangementer i fremtiden," fortæller han om betydningen af midlerne fra festugen.
Jan Rasmussen er selv en af foreningernes repræsentanter i festugens bestyrelse, og mens det endelige regnskab for Køge Festuge 2016 først ventes opgjort om nogle måneder, så ser det lige nu fornuftigt ud i forhold til at udbetale et godt overskud til foreningerne, fortæller Jan Rasmussen.
"Overordnet gik festugen helt perfekt, og vi har en forventning om et godt overskud til foreningerne," siger han.
Kricketklubben deltog i år med 20-25 frivillige som eksempelvis vagter og bemanding i boderne. Ifølge Jan Rasmussen har man gennem de 12 år, Køge Festuge er blevet afholdt, i gennemsnit modtaget omkring 80 kroner pr. time, og dermed kan man altså også i år se frem til et pænt tilskud til kricketsporten i Køge.
Det er dog ikke den eneste gavnlige effekt for klubben, tilføjer Jan Rasmussen.
"Økonomien er vigtig, men der er også andre fordele for foreningerne ved Køge Festuge. Den giver os et fællesskab. De lokale foreninger har fået noget at være fælles om, så man lærer hinanden at kende, og det giver rigtig god basis for samarbejder på kryds og tværs, når man lærer hinanden bedre at kende," siger han.

Publiceret 09 September 2016 11:00