Naturskolen i Marielund står, som den blev opført i 1991.

Naturskolen i Marielund står, som den blev opført i 1991.

Naturskolen i Marielund fylder 25 år

Skolen blev bygget på én dag

Den 13. september 1991 opførte elever fra landets tekniske skoler Naturskolehuset i Marielund. I anledning af Teknisk Skoleforenings 100 års jubilæum blev eleverne kastet ud i projektet med at opføre et hus på en dag, for at vise deres tekniske færdigheder. Det blev opført i Kolding, fordi den første tekniske skole i landet blev bygget i Kolding.
At huset blev en naturskole skyldes daværende Kolding borgmester, Per bødker Andersen og tidligere kommunaldirektør, Ingemann Olsen, der pegede på muligheden for at opføre en naturskole enten i Geografisk Have eller Marielund, – og der faldt valget på Marielund.
Foruden Naturskolen i Marielund har man udvidet med yderligere to matrikler, disse er Perlen og Skibelund.

Huser mange foreninger

Siden huset blev opført i 1991, er det blevet brugt flittigt af både børn og voksne. Opførslen af Naturskolehuset var i første omgang tænkt som et naturvejledningstilbud til folkeskolerne i Kolding Kommune, men det blev hurtigt udvidet til at foreninger, institutioner og brugergrupper med tilknytning til kommunen også kunne benytte sig af huset.
“Vi har godt 12.500 besøgende om året. Det er hyppigst børn og unge fra vores kommunale dagpasningstilbud og folkeskoler der besøger huset, men også flere foreninger har fast udgangspunkt for deres aktiviteter her. Vi har cirka syv foreninger i huset, og det er alt fra mountainbikeryttere til skovtrolde,” fortæller Kjeld Gregersen.
Tirsdag den 13. september fejres jubilæet med et arrangement ved Naturskolen, hvor alle er inviteret fra klokken 18.00. Det byder blandt andet på løbe- eller gåtur i skoven, fællessang og snobrødbagning. Kolding Mountainbikeklub viser også rundt på skovens offroad-stier. Det kræver dog, at man medbringer egen cykel.

Aftenens program

Kl. 18:00 Fælles start ved Naturskolen i Marienlund på Marielundsvej 20
Velkomst og fællessang

Kl. 18:15 Aktiviteter for hele familien

  • Kolding motion laver sjove opvarmningsprogrammer efterfulgt af en løbetur i skoven
  • Skovtrolden Kolding fortæller om deres aktiviteter og inviterer på skovtur
  • Kolding Orienteringsklub tilbyder to orienteringsruter, en hvor alle kan være med og en udfordrende til de modige
  • Hjerteforeningen Kolding inviterer til gåtur om søen og måling af blodtryk på dem, der har lyst.
  • 3. Kolding spejderne arrangerer træsnitning og bål med snobrødsbagning.
  • Stavgængerne lærer fra sig om de forskellige stavgangteknikker.
  • Kolding Mountainbikeklub tager de friske med på skovens offroad stier og giver gode råd til at klare det ujævne skovterræn. Deltagelse kræver, at man medbringer egen cykel.

Kl. 20:15 Fælles afslutning foran Naturskolen
Tak for i aften og fællessang

Parkeringsmulighederne foran naturskolen vil være afspærret, bilister opfordres derfor til at benytte de nærtliggende parkeringsmuligheder og bruge et par minutter på at gå det sidste stykke frem til naturskolen.

Publiceret 09 September 2016 11:30