Odenses skoleelever hjælper anbragte børn

Eleverne i 7.B fra Hunderupskolen i Odense går fra den 15. september i gang med at skabe synlighed og indsamle penge til fordel for anbragte børn og unge i Danmark.

Det gør de som en del af Børnehjælpsdagens projekt 'Ungdomsværn'. Projektet sættes i gang for fjerde år i træk og løber fra den 15. september til 15. november 2016.
I løbet af projektperioden får 7.B på Hunderupskolen to uger til at skabe den mest kreative og innovative velgørende indsamlingskampagne, hvor de dyster mod de andre skoleklasser, der også deltager i projektet.

I kampagnen skal der indgå aktiviteter i lokalområdet eller på skolen til de anbragte børn.
"Ikke alle børn i Danmark har det nemt. Cirka 11.000 børn og unge bor uden deres forældre - de er anbragt på en institution eller hos en plejefamilie, også i Odense kommune, hvor Hunderupskolen ligger," forklarer Børnehjælpsdagens projektleder Stine Enevold Valentin og fortsætter:
"Vi vil gerne sprede dette budskab til eleverne og engagere dem i at tage et socialt ansvar. Selvom man er ung, kan man godt hjælpe andre, der har brug for støtte". 
De penge, som eleverne samler ind, går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Disse penge går blandt andet til de 408 børn og unge, som er anbragt af Odense kommune.  

Publiceret 09 September 2016 22:00