Club Paramount Fønix opstår:

Gammel og ny musik

Af
Anette Gundlach

Fuglen Fønix rejser sig af asken i den gamle fabel. Nu er foreningen Club Paramount Fønix opstået i spillestedet Paramounts lokaler på Eriksvej 40, og folkene bag er begyndt at arrangere koncerter. Den første koncert i efteråret bliver lørdag 10. september, hvor både unge og gamle kan samles om musikeren Lorenzo Woodrose. Han fortolker danske sange fra 70'erne på sin 12-strengede guitar. Mange unge kender ham, når han giver den som forsanger i gruppen Spids Nøgenhat, der i 2014 blev kåret som Årets Danske Livenavn og Årets Danske Rockudgivelse.

Opstået i Paramount

Spillestedet Paramount har egentlig eksisteret i 52 år, og siden dengang har der været musik i lokalerne. En kortere årrække var det dog kun i øvelokalerne. I de seneste år har fire forskellige arrangør-grupper stået for at arrangere koncerter i forskellige musikretninger som metal, punk og undergrunds. Nu er Fønix kommet med, der arrangerer 60'er, 70'er og nyere musik. Til 50 års jubilæet for to år siden, mødtes en masse af de folk, der tidligere havde været aktive på stedet. Nogle af dem blev enige om, at det kunne være sjovt at mødes og arrangere koncerter igen. En af dem var Jørgen Andersen, der nu sidder i foreningens bestyrelse. Han glæder sig over at det går løs med de første koncerter til efteråret. Specielt fordi det gamle spillested har fået et helt nyt og velklingende lydanlæg. Han har dog er erkendt, at der er ganske meget arbejde i at starte en ny forening, der arrangerer musik. - Vi skal jo have ny hjemmeside, finde bands, skabe kontakter og meget andet her i starten. Heldigvis har vi en del frivillige, der hjælper til under selve koncerterne, siger Jørgen Andersen.

Jørgen Andersen er med i bestyrelsen i Club Paramount Fønix, der arrangerer koncerter på Spillestedet Paramount. (Foto: Erling J.)

Jørgen Andersen er med i bestyrelsen i Club Paramount Fønix, der arrangerer koncerter på Spillestedet Paramount. (Foto: Erling J.)

Endnu en tangent

Efter at Jørgen Andersen er begyndt at være aktiv med musikken igen har han opdaget noget helt nyt i hans hjemby. - Roskilde har rigtigt mange spillesteder, festivaler og musik-begivenheder, som jeg slet ikke kendte til, selvom jeg interesserer mig for musik. Dem har han nu opsøgt for at få gode ideer til Club Paramount Fønix koncerter. - Vi bliver ikke en konkurrent til de andre spillesteder, pointerer han. Nærmere endnu en tangent på et velklingende klaver, der kan tilføre noget nyt. Billetter kan købes på billetten.dk og koster 100 kroner eller i døren. ag@roskildeavis.dk Grupper i Paramount Obscene: arrangerer metal-koncerter DIY: arrangerer punk-koncerter The Big Bang: arrangerer events og koncerter Roots arrangerer undergrunds koncerter Fønix: arrangerer koncerter med vægt på 1960'erne og 1970'erne Efterårsprogram Lørdag 10. september kl. 20: dobbeltkoncert med Lorenzo Woodrose, kendt fra grupperne Baby Woodrose og Spids Nøgenhat. 22. oktober: Led Zeppelin jam og lokal supportgruppe. 10. december: Overraskelse.

Publiceret 09 September 2016 00:15