I parkeringskælderen under Hovedbiblioteket er der rulleskøjtedisco på fredag.

I parkeringskælderen under Hovedbiblioteket er der rulleskøjtedisco på fredag.

Vestegnen på den anden side

Denne uge står i kulturens tegn på Vestegnen og her i Hvidovre

Vestegnens Kulturuge slår dørene op til et slaraffenland af arrangementer. Mange vil tiltrække børnefamilierne, men der er både fest og natur, finkulturelle og aktive oplevelser at finde. De største arrangementer giver vi dig overblik over her, men der er mange flere. Hent app’en med programmet, og så er det bare at finde dine favoritter på Vestegnen. Vestegnens Kulturuge arrangeres i samarbejde mellem Albertslund, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk kommuner. Årets tema er PÅ DEN ANDEN SIDE, som inviterer til at opleve Vestegnen på en anden måde.

Seks glemte kæmper

De seks glemte kæmper er kulturugens fælles satsning i år, som inviterer publikum om PÅ DEN ANDEN SIDE af hverdagen og hovedvejen til anderledes kulturoplevelse . De seks glemte kæmper har indtaget naturen på Vestegnen og mange har allerede hilst på Oscar, Teddy, Tilde og deres søskende. Kunstneren Thomas Dambo og frivillige hjælpere har bygget kæmperne, og når du besøger dem får du unikke naturoplevelser med. Og hvis du vil besøge dem alle, kan det anbefales at tage cyklen - det bliver en frisk tur på ca. 37 km.

Fest for kulturen

Festlig Fredag er der ugen efter - den 16. september - hvor Vallensbæk Kommune invitere til fest fra kl. 15.30 med underholdning og aktiviteter - det slutter af med fyrværkeri kl. 22.00. Samme dag åbner Hovedbiblioteket i Hvidovre dørene og indbyder til aktiviteter og koncerter i alle kringelkrogene og området omkring biblioteket. En festdag for demokrati og medborgerskab bliver det i Rødovre, lørdag den 10. september, hvor du kan deltage i debatter om alt fra frivillighed og socialt ansvar til kunstens rolle i det offentlige rum. Opleve bl.a. kunstquiz-vært Adrian Hughes og tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen - så kom og snak med andre, hør hvad der rør sig, og giv din mening til kende.

Tidens toner

Pernille Rosendahl afslutter “Hovedbiblioteket på den anden side” med en koncert om aftnen, og Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer spiller sin egen musik til Festlig Fredag i Vallensbæk. En musikoplevelse udover det sædvanlige finder du i Forbrændingen i Albertslund, som arrangerer “Udenfor indenfor - en musikfest for børnefamillier” søndag den 18. september, hvor Onkel Reje vil føre publikum gennem en dag med cubanske rytmer, god karma og “Mormors Gebis”. Hele ugen forinden præsenterer Forbrændingen et nyt koncept med fællesspisning og underholdning - fra søndag den 11. til fredag den 15. september - hvor bl.a. Gustaf Ljunggren tager Søs Fenger med en af aftnerne.

Det store lærred

Open Air Film i Hvidovre viser filmen om steppeulven Eik Skaløe. Som optakt vil bandet STEPP 2 sætte stemningen med den originale Steppeulvene-trommeslager Preben Devantier, med nyfortolkninger af de gamle Steppeulvene-numre bl.a. “Itsi-bitsi og “dunhammeraften”.

Aktiv familie

Er du til rulleskøjtedisko, kan du i stedet tage til Hovedbiblioteket i Hvidovre, som sætter spejlkuglen op i den rå parkeringskælder “ og er du usikker på benene, så kom til rulleskøjteundervisning først. Copenhagen Art Run sætter fokus på kunst og oplevelser i det fri, for alle aldre. Startskuddet lyder onsdag den 14. september til en løbe- eller gåtur på 5 km i smuk natur ved Ishøj Strandpark, hvor du kan opleve installationer og kunstværker, der både fornøjer, forvirrer og forbavser. Alt det og meget mere kan opleves under Vestegnens Kulturuge 2016. Se hjemmesiden vestegnenskulturuge.dk eller hent app’en med programmet over alle kulturugens arrangementer.

Publiceret 13 September 2016 08:00