Den mobile skaterampe fra Den Gule Hal var et hit. Foto: JCJ

Den mobile skaterampe fra Den Gule Hal var et hit. Foto: JCJ

Festival for de unge

Lovparken var lørdag 24. september fyldt af Køges unge, der var klar til en sjov dag i fællesskab. Målet var et udbrede kendskabet til kommunens fritidsaktiviteter og samle de unge på tværs af interesser

Af
Af Katrine Thorlund

En samlet festival for unge i Køge Kommune med fokus på forskellige fritidstilbud løb af stablen lørdag 24. september. Arrangementet samlede flere fritidstilbud, så unge på tværs af interesser og baggrunde kunne mødes, få en god oplevelse og måske opdage noget nyt som man kan lave i sin fritid.
Ungefestivalen henvendte sig til unge mellem 10-20 år, og der var gratis adgang for alle til det alkoholfrie arrangement.
"Vi havde et super arrangement. Vi havde håbet på 300 unge i løbet af dagen. Frem til kl. 16.30 havde vi nok i omegnen af 150 til 180 unge, der blandt andet hyggede sig med fodboldtuneringen. Om aftenen skiftede vi så klientel til omkring 130 teenagerne, da musikken gik på scenen. Så vi er rigtig glade for fremmødet," fortæller John Khan, SFO & Klubkoordinator, Køge Kommune.
Programmet bød blandt andet på en mobil skaterampe fra Gule Hal, debat med Ungerådet og fodboldturnering med Køge Boldklub.
Ungdomsklubberne samt Ungdomsskolen og SSP deltog med forskellige aktiviteter, Billedskolens Kunstvogn var klar med kreative projekter, musik fra Musikskolen og fra unge lokale bands Old Pints & Man in The Ceiling fyldte pladsen om aftenen.

Positiv fest i Lovparken

"Der var en rigtig god stemning, og vi oplevede ingen problemer. Naboerne omkring Lovparken var rigtig glade for at opleve et arrangement, der var styr på, og som foregik fredeligt," forklarer John Khan.
Lovparken har i løbet af sommeren flere gange være opholdsted for festglade unge, der har efterladt parken som en svinesti. Derfor var der lutter positiv feedback, da de unge indtog parken med gode manér.
Det er Ungefestivalens håb, at den kan fortsætte som en årlig tilbagevendende begivenhed. Desuden er det et mål at få skabt en mulighed for at uddanne ”miniarrangører”. Altså forme et læringsforløb hvor unge medvirker til at arrangere Ungefestival.
Det var Helhedsplanen, Tapperiet, Køge Boldklub og Køge Kommune som stod bag initiativet.

Der var (fodbold)kamp til stregen i Lovparken. Foto: JCJ

Der var (fodbold)kamp til stregen i Lovparken. Foto: JCJ

Boksedrenge kan også være kreative. Foto: JCJ

Boksedrenge kan også være kreative. Foto: JCJ

Publiceret 01 October 2016 07:00