Gunnar Pedersen og det øvrige dommerpanel får serveret makreller med spræl af Delikatessens indehaver Gerli Rasmussen. Foto: Betina Skjønnemand

Gunnar Pedersen og det øvrige dommerpanel får serveret makreller med spræl af Delikatessens indehaver Gerli Rasmussen. Foto: Betina Skjønnemand

Nu kan du få en makrel med spræl

Af
Af Betina Skjønnemand

Aabenraas byvåben består som bekendt af tre makreller. Den historie har Gunnar Pedersen gjort sit til at videreformidle i en række sammenhænge, og nu har han fundet på endnu en.
Forleden var et særligt indkaldt dommerpanel, bestående af Else Runge Petersen, Kurt Seifert, Jens Blohm Poulsen, Finn Arvid Hansen og Gunnar Pedersen, til stede hos Delikatessen i Aabenraa, hvor indehaver Gerli Rasmussen skulle have hjælp til at vælge, hvilken variant af en varmrøget makrel, der skal være Aabenraas nye “makrel med spræl”.
“Jeg har lavet to varianter. En, der er suppleret med æggeblomme, og en med en kapersdressing,” forklarede Gerli Rasmussen.
Dommerpanelet fik serveret et stykke brød med begge varianter, og efter prøvesmagning blev et enigt dommerpanel enige om at anbefale - makrel med spræl og æggeblomme OG kapersdressing. Delikatessen vil nu sætte denne ret til salg i forretningen, så alle får adgang til at smage.

Publiceret 01 October 2016 10:00