Helhedsplanen skal IKKE betragtes som et færdigt billede af den kommende bymidte.

Helhedsplanen skal IKKE betragtes som et færdigt billede af den kommende bymidte.

Bymidte-plan sendes i offentlig høring

I oktober-december kan borgere, virksomheder og foreninger i Hvidovre give deres besyv med om kommunalbestyrelsens vision for Hvidovre Bymidte

Kommunalbestyrelsen har på baggrund af en anbefaling fra bymidteudvalget vedtaget at sende det seneste forslag til en helhedsplan for Hvidovre Bymidte i offentlig høring.

Af
Ole A Sørensen

Forslaget er skabt i samarbejde mellem borgere, politikere, forvaltning og tegnestuen Vandkunsten ud fra den dialog, der har været blandt andet på workshops, i kommunalbestyrelsen og bymidteudvalget i løbet af 2015 og 2016. Beslutningen om at sende forslaget i høring blev truffet på kommunalbestyrelsens møde i sidste uge. Og meget tyder på, at det sidste ord er sagt i denne omgang - for ikke en eneste ønskede at kommentere forslaget eller at give det et par ord med på vejen.

Helhedsplanen er i høring frem til den 4. december.

Helhedsplanen er i høring frem til den 4. december.

Borgermøde i næste måned

Bymidteudvalget, som består af politikere, fagchefer og direktører fra kommunen, en repræsentant for Hvidovre Kunstråd og tre borgere, vurderede på sit seneste møde den 22. august, at det senest reviderede forslag til helhedsplanen, nu rummer de ønsker, som er blevet formuleret af borgere og politikere i processen. Og det er altså dette forslag, der nu skal sendes i offentlig høring i perioden den 11. oktober til 4. december. I høringsperioden vil der være udstilling af forslaget til helhedsplanen på Hovedbiblioteket og på rådhuset. Desuden vil der den 8. november blive holdt et borgermøde i Medborgersalen. - Jeg er glad for, at vi nu er kommet så langt med vores arbejde med udviklingen af Hvidovre Bymidte og jeg er spændt på de høringssvar, vi får ind fra Hvidovres borgere, siger borgmester Helle Adelborg (A). Hun understreger, at helhedsplanen er et udtryk for kommunalbestyrelsens vision for området, samt at de tegninger der ligger nu, ikke skal betragtes som et færdigt billede af en kommende bymidte. - Det er et forslag til, hvordan vi vil placere kultur, administration, sundhedstilbud, mødesteder og så videre i bymidten, siger hun og slutter: - Men hvordan bygninger, pladser og parkanlæg kommer til at se ud helt konkret, skal vi først tage stilling til senere i processen, når forslag til de nye lokalplaner for området ligger klar.

Publiceret 04 October 2016 08:00