Billedet er er fra Knæk Cancer bussens landsdækkende turné i fjor. Foto: TV2

Billedet er er fra Knæk Cancer bussens landsdækkende turné i fjor. Foto: TV2

Knæk cancer-bussen kommer til Haderslev

Haderslev er med på listen over byer, som Knæk cancer-bussen besøger. Der sendes direkte TV til hele landet fra Haderslev

Af
Peter Rasmussen

Tv-værterne Puk Elgård og Michèle Bellaiche er i front, når 'Go' morgen Danmark' og 'Go' aften Danmark' i uge 43 følger med Knæk Cancer-bussen rundt i Danmark. Bussen besøger Aalborg, Herning, Haderslev, Odense og Hillerød, hvor der alle steder foregår en lang række aktiviteter og oplysende initiativer i løbet af dagen.
Men allerede om morgenen – i tidsrummet mellem klokken 7 og 9 – vil der være aktiviteter i den by og på den plads, hvor Knæk Cancer-bussen holder. Her vil Puk Elgård flere gange sende direkte i 'Go' morgen Danmark' og bl.a. besøge en dansker i lokalområdet, der har været gennem et kræftbehandlingsforløb, og tale med sundhedspersonale, som gør en forskel.
Borgerne i de fem byer opfordres til at besøge 'Go' morgen Danmark', hvor de kan købe deres morgenkaffe i Puk Elgårds kaffevogn og samtidig støtte Knæk Cancer. Puk Elgård vil også igangsætte en indsamling, hvor seerne kan udfordre tv-værten og via sms stemme på , hvad hun skal kaste sig ud i. For hver gang man stemmer, donerer man samtidig penge til Knæk Cancer – og 'Go' aften Danmark' følger op på resultatet af indsamlingen.
For Puk Elgård er det en meget personlig – og meget vigtig – sag at være en del af ”den store Knæk Cancer-indsamling, hvor hele Danmark tager kampen op mod den urimelige sygdom”, som hun udtrykker det.
“Jeg har selv haft kræft tæt inde på livet, fordi min mor døde af lungekræft. Jeg var med hende hele vejen og jeg føler med de familier, der sidder i samme situation nu. Cancer er en grusom sygdom,” siger Puk Elgård og fortsætter:
“Jeg er selv meget opmærksom på eventuelle sygdomstegn. Jeg bliver tjekket regelmæssigt, og jeg vil hellere gå til lægen en gang for meget end komme for sent. Selv om man er urolig for at blive syg, er det ikke nødvendigvis en god idé at løbe væk. Man kan være nødt til at vende sig om, se angsten i øjnene og sørge for at blive undersøgt.”

’Go’ aften Danmark’ klokken 17.25 og 18.25

Efter 'Go' morgen Danmark' og de mange aktiviteter i dagtimerne ved Knæk Cancer-bussen sender TV 2 igen direkte tv fra de fem byer, når 'Go' aften Danmark' er på skærmen klokken 17.25 og klokken 18.25.
Bussen er i Haderslev onsdag den 26. oktober, hvor den vil holde til på Gravene.

Publiceret 04 October 2016 07:00