Jonathan Siahaan.

Jonathan Siahaan.

Koncert med to dygtige musikere på violin og klaver

På søndag den 9. oktober kl. 15.00 kan man i Risbjerg Kirke høre den unge violinist Anna Egholm spille sammen med pianisten Jonathan Siahaan

Anna har flere gange vundet skandinaviske konkurrencer, bl.a. Nordisk Solistkonkurrence i Bergen og senest Øresundssolist i marts måned. På trods af sin unge alder, har hun allerede været solist med flere professionelle symfoniorkestre, bl.a. Radiosymfoniorkestret, Bergen Filharmonikerne og Malmø symfoniorkester. Anna vandt i foråret konservatoriets solistkonkurrence og var solist med konservatoriets orkester i Tivolis koncertsal i sommer. Anna studerer i øjeblikket på musikkonservatoriet i Lausanne, Schweiz, hvor hun vil afslutte sin bachelor til sommer.

Jonathan Siahaan er født i 1989 og uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Professor Jens Elvekjær. Han har optrådt som solist med DR Symfoniorkestret, DR Underholdningsorkestret og Odense Symfoniorkester samt været aktiv kammermusiker og akkompagnatør. Tidligere i år vandt han 1. Pris ved konservatoriets konkurrence for pianister og blev derudover ansat som fast akkompagnatør ved 10th Carl Nielsen Violin Competition 2016. Anna og Jonathan spillede sammen første gang netop til Carl Nielsens violinkonkurrence, hvor Anna både var yngste deltager og eneste skandinav, som gik videre til anden runde. De er begge mangeårige elever af hhv. Bella og Alexandr Zapolski, som bor i Hvidovre. Sammen vil de to musikere spille Beethovens 9. sonate for violin og klaver i A-dur, bedre kendt under navnet Kreutzersonaten. Denne sonate overgår de andre otte både i længde, sværhedsgrad og følelsesmæssig rækkevidde, med en furiøs førstesats, en meditativ andensats og en jublende, sprudlende tredjesats. På trods af, at programmet blot består af én enkelt sonate, vil der altså være noget for ethvert slags musikalsk øre. Der er gratis adgang til koncerten.

Anna Egholm.

Anna Egholm.

Publiceret 04 October 2016 08:00