Eleverne fik på tæt hold set hvordan man dissekerer dyr.

Eleverne fik på tæt hold set hvordan man dissekerer dyr.

Sådan ser en hjerne ud!

Naturvidenskabsfestival på Risbjergskolen

Hele sidste uge har stået i naturvidenskabsfestivalens tegn på Risbjergskolen. Alle skolens elever har haft fokus på hjerte og hjerne, eleverne har arbejdet med projekter på skolen, været ude af huset og foredrag på skolen.

Ude af huset oplevelser

Indskolingen og mellemtrinnets elever har alle været en tur på Frederiksberg seminarium, hvor de studerende havde lavet et fantastisk univers om emnet hjerte og hjerne. Eleverne kunne prøve mange forskellige ting f.eks. dissekere fisk, arbejde med robotter, snyde hjerne, arbejde med hjertet i form at motion. Udskolingens eleverne har været på Naturcenter Quark, hvor de har arbejdet med Dissektion af fårehjerne, Eleverne så, hvordan hjernen ser ud, og sammenlignede hjernen fra et får med menneskets hjerne.

6. klasse afprøvede aktiviteter der træner hjerte eller hjerne

6. klasse afprøvede aktiviteter der træner hjerte eller hjerne

Projekter i skolen

Lærerne på skolen har søgt penge til projekterne gennem Naturvidenskabsfestivalens Nordeafond, så det var muligt at for skolen at lave undervisningen lidt ud over det sædvanlige, skolen har modtaget over 42.000 kr. 8. klasserne er i gang med at arbejde med nervesystemet. Eleverne skal undersøge hvordan smerte kan opleves forskelligt, hvordan smerte påvirker kroppen, hvordan kroppens signaler er baseret på kemi, og hvordan smerte kan stresse organismen og psyken. Efter efterårsferien skal eleverne forberede en workshop for skolens 6. klasse, hvor de skal undervise de yngre elever i det, de har lært om nervesystemet og smerte. Førstehjælp kom på skoleskemaet for 7. klasserne. De arbejdede med førstehjælpskursus på Hvidovre Ungdomsskole, samt betydningen af både fysisk og psykisk førstehjælp. 5. og 6. klasserne har arbejdet med, hvordan træning af hjernen og hjertet kan styrke læring. De har udarbejdet deres egne aktiviteter. Aktiviteterne skal præsenteres og afprøves af indskolingselever ved en konference.

Ind i huset oplevelser

Risbjergskolen har været så heldig at få mange foredrag fra Naturvidenskabsfestivalen. Det har været utroligt spændende at få professionelle mennesker til at komme og fortælle om deres arbejde og viden. Eleverne har hørt om “Hvorfor dør vilde dyr”, “Hvor lang tid er et sekund”, “Like a rainbow in the dark”, “Skimmelsvamp - ven eller fjender” og “Fra sukkerknald til sukkerchok”

Publiceret 04 October 2016 08:00