Pressefoto.

Pressefoto.

Sportsdirektør med international baggrund skal styrke EfB

Ted van Leeuwen er ansat som sportsdirektør i EfB

Det har længe været en offentlig hemmelighed, og nu er det helt sikkert. Ted van Leeuwen er tiltrådt i en nyoprettet stilling som sportsdirektør i EfB Elite A/S Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.
Hollænderen har siden 1999 haft ledende stillinger i fodboldverdenen, hovedsageligt i nationale fodboldklubber afbrudt af halvandet år på Cypern, og han får i fremtiden det overordnede ansvar for hele det sportslige område i EfB.
"Alle ved, at Esbjerg er i en vanskelig situation, hvor der er behov for handling. Normalt arbejder jeg på projekter, der taget et til to år, men så meget tid har vi ikke her. Jeg er ikke en mirakelmager, og jeg vil begynde med at lære klubben at kende og lave en analyse. Mit indtryk er, at klubben har en fantastisk organisation, men ser ud til at have nogle problemer i den sportslige sektor. Jeg vil på kort sigt fokusere på superligaholdet og til vinter se på, hvad vi på længere sigt skal foretage os," siger Ted van Leeuwen i pressemeddelelsen.
Den 64-årige hollænder arbejdede i mange år som journalist og skrev med egne ord om alt fra krige til fodbold med et interview med Nelson Mandela som et af højdepunkterne. Hans virke på Voetball International bragte ham tæt på store personligheder inden for fodbold, blandt andre Louis van Gaal, som han havde et berømt sammenstød med på en pressekonference for 20 år siden. De er fortsat venner.
I 1999 fik hans sit første chefjob i fodboldverdenen som direktør i AGOVV Apeldoorn i den næstbedste række, som han bidrog til at udvikle ved at hente ukendte, talentfulde spillere til klubben og siden videresælge dem med stor fortjeneste. Blandt dem var Klaas-Jan Hutelaar og Dries Mertens.
I 2008 blev han ansat i SBV Vitesse, først som chefscout og siden som teknisk direktør indtil sommeren 2013. Efter en kort periode som rådgiver i den maltesiske klub, Valletta FC, skiftede Ted van Leeuwen i foråret 2014 scene til cypriotisk fodbold og klubben Anorthosis Famagusta. Året efter, i januar 2015, vendte han tilbage til sit hjemland som teknisk manager i den tidligere mesterklub, FC Twente, der for anden gang siden årtusindskiftet var i livstruende økonomiske problemer og måtte sælge ud af spillerstaben for at overleve. Nu ser han frem til sin nye udfordring i Esbjerg.
"Min fornemmeste opgave inden for fodbold har været at producere dygtige spillere. I mit arbejde er scouting vigtigst, og jeg ser mindst fem kampe i ugen på flere niveauer, i weekender op til seks kampe. Fodbold er en proces, hvor man ikke kan se længere end tre år frem, og hvor hvert år er et projekt for sig. Det er som en film med forskelige stjerner fra år til år. Jeg vil i Esbjerg hovedsageligt fokusere på det sportslige, men også beskæftige mig med alt det andet, for det hører sammen, hvis vi i løbet af nogle år skal blive en top seks-klub i Danmark," siger Ted van Leeuwen.
For EfB's adm. direktør, Hans-Peter Rasmussen, er ansættelsen af Ted van Leeuwen som sportsdirektør et vigtigt element i at styrke den fodboldmæssige udvikling af klubben.
"Ted van Leeuwen kommer til Esbjerg med et internationalt netværk, der kan blive til store gavn for EfB, og han kommer med friske øjne på udvikling, køb og salg af spillere og med mulighed for at tiltrække spillere fra markeder, vi ikke normalt opererer på. Vi ser frem til, at han med sin erfaring kan skabe en stærkere struktur, binde det hele bedre sammen og optimere på alle områder, så vi kan opbygge fremtidens spilkoncept i EfB. Han vil i den første tid komme til at fokusere mest på vores superligahold, men vil få indflydelse hele vejen, herunder også på de bedste ungdomshold," siger Hans-Peter Rasmussen.

Publiceret 04 October 2016 10:00