Tvis-formand Lars Schmidt, der også sidder i Vejles byråd for Venstre.

Tvis-formand Lars Schmidt, der også sidder i Vejles byråd for Venstre.

Anmelder dropper Tvis-sag:

Det kommunale selskab havde brug for kritik. Og det har det fået, mener anmelder

Af
Peter Friis Autzen

Efter at anklagemyndigheden har droppet at føre retssag mod det fælleskommunale fjernvarmeselskab, Tvis I/S, er sagen om overforbrug på rejser, alkohol, teaterbilletter, donationer, fester, turistture, gratialer og tøj slut.
Manden, der sidste år anmeldte selskabet for misbrug af midler, har nemlig valgt ikke at klage over anklagemyndighedens afgørelse.
“Jeg har ikke tid og lyst til at føre sagen videre. Tvis skulle have et rap over næsen. Og det har de fået. Og jeg kan forstå, at de har lavet deres interne regler om og tilbagebetalt nogle af pengene,” siger anmelderen til Lokalavisen.
Han har fra starten valgt at være anonym.

Nye regler

Anklagemyndigheden slår fast, at der i Tvis' forbrug næppe er noget, der kan føre til dom og straf. Anklagemyndigheden henviser i sin afgørelse også til, at Tvis har vedtaget nye retningslinjer for bestyrelsens forbrug på studieture og lignende.
Det var Lokalavisen og Journalista.dk, der for et års tid siden satte fokus på Tvis og selskabets forbrug. Andre medier fulgte op på sagen, som også førte til, at selskabet lavede en intern revisions-undersøgelse.
Revisorerne slog fast, at Tvis ikke havde begået noget ulovligt - men alligevel lagde rapporten op til, at selskabet lagde stilen om, når det handlede om bestyrelsens forbrug.
“Det her er en frikendelse. Men vi får også flere løftede pegefingre, og dem tager vi alvorligt,” sagde bestyrelsesformand Lars Schmidt den gang.
De nye retningslinjer har blandt andet ført til, at bestyrelsen ikke længere må løbe tøj på Tvis' regning.
Tvis I/S ejes af Middelfart, Fredericia, Kolding og Vejle Kommuner.

Publiceret 04 October 2016 12:15