Maya-Louise Ryom Nielsen havde hverken clearet hendes nøgne happening med det politiske bagland eller på jobbet. Hun gjorde det helt spontant. Hun tilmeldte sig demonstrationen mod kontanthjælpsloftet fredag. Natten til lørdag vågnede hun så fra en drøm, hvor hun drømte, hun var nøgen til demonstrationen.

Maya-Louise Ryom Nielsen havde hverken clearet hendes nøgne happening med det politiske bagland eller på jobbet. Hun gjorde det helt spontant. Hun tilmeldte sig demonstrationen mod kontanthjælpsloftet fredag. Natten til lørdag vågnede hun så fra en drøm, hvor hun drømte, hun var nøgen til demonstrationen. "Det var et signal," siger hun.

Maya-Louise næsten splitternøgen:

Viste bare bryster i protest mod kontanthjælpsloftet

 
Omkring 40 personer var lørdag mødt op på Axeltorv i Kolding til demonstration mod det nye kontanthjælpsloft, som netop trådte i kraft lørdag.

En af deltagerne var folketingskandidat for Enhedslisten i Sydjylland, Maya-Louise Ryom Nielsen, og hun vakte ekstra opsigt, da hun valgte at smide tøjet og stå næsten nøgen.
"Jeg valgte at demonstrere splitternøgen, dog med trusser på af hensyn til den offentlige ro og orden, for at symbolisere, hvordan folk klædes helt af og efterlades uden eksistensgrundlag på grund af den nye kontakthjælpsreform. På mit bryst stod der "undskyld", fordi det er som om, at det at være syg, arbejdsledig, handicappet og på anden måde presset, det er noget, man efterhånden skal undskylde for. Vi skal undskylde for vores fejl og mangler - og vi skal straffes for vores fejl og mangler. Det synes jeg er hårdt," siger Maya-Louise, som
oplevede demonstrationen meget følelsesladet.
"Jeg stod og tudede, men det var ikke på mine egne vegne. Det her handler ikke om mig. Det handler om alle dem, som bliver ramt hårdt nu. Blandt andet en ung pige, som jeg talte med. Hun er på kontanthjælp og bliver fremover skåret så meget i ydelse, at hun ryger på gaden. Hun fortalte mig, at hun helt seriøst overvejer at prostituere sig selv for at få det til at løbe rundt. Det er kraftedeme ikke nogen løsning, og det er rystende, at vi ikke kan tage os bedre af svage som hende," siger Maya-Louise Ryom Nielsen.

Hun har selv tidligere været på kontanthjælp en del år, blandt andet fordi hun først som 30-årig fandt ud af, at hun led af ADHD. Jeg spildte mange år, men rejste mig og kæmpede mig ud af systemet og har nu et godt job. Men jeg har været der, og jeg ved, hvordan det er at sidde fast i sølet, og derfor betyder det meget for mig at støtte op om det her," siger hun til Lokalavisen.dk.
Tirsdag fortsætter Maya-Louise sin kamp mod det kontanthjælpsloft, som menes at have ramt mellem 30.000 og 50.000 danskere, når hun tilslutter sig demonstrationen "Forsvar vores velfærd - bekæmp fattiggørelsen". Den afholdes flere steder i landet blandt andet på Rådhuspladsen i Aarhus fra klokken 17-19.

"Det var ikke ydmygende for mig at vise bare patter på torvet, men det er ydmygende at være tvunget til at tigge om hjælp til at købe mad og tøj til sine børn, og det gør mig vred, frustreret og ked af det, at nogen er nødt til det," siger Maya-Louise til Lokalavisen.dk.

Publiceret 04 October 2016 15:56