Pædagog Niels Schmidt, spiller og synger sammen med beboerne fra Gelerts Gård på feriestedet. Foto: Kim Toft Jørgensen

Pædagog Niels Schmidt, spiller og synger sammen med beboerne fra Gelerts Gård på feriestedet. Foto: Kim Toft Jørgensen

Feriedage på Solhjem forsøder livet

Et feriested tæt på er lykken for beboerne på Gelerts Gård, som ofte foretrækker ferie i små bidder. Den kulminerede i sidste uge med endnu en dejlig solskinsdag, musik, sang og helstegt gris

Når træthed og et stort behov for hvile er et vilkår, kan flere dages ferie være en alt for stor mundfuld. Derfor er beboere og medarbejdere på Gelerts Gård i Nybøl rigtig glade for, at Solhjem ligger tæt på.
"Der er kun få minutters kørsel mellem Nybøl og Snogbækskov, så vi kan hurtigt komme hertil eller tilbage på Gelerts Gård, hvis en af beboerne ønsker det. Det er sådan, at alle borgere, der bor på en af Sønderborg Kommunes botilbud, skal have tilbud om en ferietur. Med Solhjem i nærheden kan vi skræddersy et tilbud, som vores beboere kan bruge, og det er vi rigtig glade for," siger Ulla Hansen, der er pædagog og praktisk arrangør af årets ophold.
I løbet af ugen har der været forskellige aktiviteter, som beboerne kunne deltage i efter lyst og energi – fx kongespil, hockey, bål og grillmad, fremstilling af et fælles maleri, besøg hos Nydambåden, quiz og andre lege samt musik og sang.
"Vi har en masse ideer og muligheder med, men egentlig planlægning gør vi ikke så meget i. Det er vigtigt, vi ikke lægger for mange mulige stressfaktorer ind, og har vi ind imellem planer, så er vi altid klar til at skrotte dem, hvis dagsformen ikke rigtig passer. Faktisk oplever vi, at bare det at skifte scene til naturen her ved vandet gør, at nogle beboere viser fremskridt og nye sider af sig selv. De sejre tager vi gerne med," lyder det fra en glad Ulla Hansen, som sammen med sine kolleger oplever, at planlægningen krones med, at beboerne nyder det.
Ferien kulminerede onsdag med fest med DJ til at sikre dansemusikken, og en middag med helstegt pattegris og alskens salater til. Mens der blev ”varmet op” i eftermiddagssolen med kaffe og hjemmebagt kringle, greb en af beboerne, Helena Michelsen, sammen med en af pædagogerne, Niels Schmidt, på skift guitaren og spillede til fællessange. Repertoiret spændte vidt – fra Shubiduas Nam Nam til selveste Oehlenschlägers ”Der er et yndigt land”. Og til den sidste kunne bare konstateres på kanten af Alssund, at kulissen passede perfekt.
Foto: Kim Toft Jørgensen

Foto: Kim Toft Jørgensen

Gelerts Gård

Gelerts Gård er Sønderborg Kommunes center for erhvervet hjerneskade til voksne, som ikke er født med, men har erhvervet et hjerneskade – typisk i forbindelse med en ulykke eller sygdom. 
Botilbuddet har til huse i Nybøl i det tidligere plejecenter, som er ombygget til formålet.
Gelerts Gård har plads til 38 beboere. Lige nu er der 34 mellem 24 og 72 år. Gelerts Gård har også et aktivitetscenter, som både hjemmeboende og beboere på Gelerts Gård bruger i dagtimerne.

Publiceret 05 October 2016 10:00