Bandet fra venstre bagerst er det Heidi J. Hansen, Peter Rasmussen, musiklærer Jonas Rasborg, Martin Ø. Andersen og Gurli Margrethe Hansen. Forrest er det Anne Marie Haahr, Jonas Ø. Andersen og Anne S. Hansen

Bandet fra venstre bagerst er det Heidi J. Hansen, Peter Rasmussen, musiklærer Jonas Rasborg, Martin Ø. Andersen og Gurli Margrethe Hansen. Forrest er det Anne Marie Haahr, Jonas Ø. Andersen og Anne S. Hansen

Klub 85 band atter til Grand Prix

Det er lykkes bandet fra Klub 85 - fritidstilbud for udviklingshæmmede - atter at sikre sig deltagelse til årets Melodi Grand Prix - denne gang i Odense. Bandet er i skarp træning for at komme højere op på finalelisten end sidste år, hvor de sluttede som nummer fire
 
Torsdag kører busserne til Odense med de forventningsfulde deltagere til dette års Grand Prix for udviklingshæmmede i Kongrescentret i Odense. En bus med bandet og en bus med tilhængere. De tager derover dagen før for at være helt skarpe til fredsag aften 7. oktober, hvor slaget skal stå.
"Vi er glade for at vi er kommet med igen. Men hvis vi kan få en bedre placering end sidste år vil det da være dejligt", siger Gurli Margrethe Hansen fra Klub 85 Band.
"Men det var da ok at blive nummer fire sidste gang", siger hun.
Peter Rasmussen mener dog at man godt kan ønske sig en bedre placering.
"Vi håber på et bedre år i år", siger han.
Og bandet er sådan set bare glade for at de er blandt de ti bedste, der skal dyste i Odense. For ud af 40-50 indsendte numre er det at være blandt de ti bedste en stor succes i sig selv mener de alle.
Nummeret de deltager med hedder "Supercruise" - en sang om en dejlig sejltur ud i det blå - en sang om hvad det er der gør dem glade og hvad de kan lide at lave på en dejlig sommerdag ud i det blå. Musikvideoen har de også skudt - den blev optaget omkring Lillebjørn i Randers Havn og skal symbolisere det at sejle og have det sjovt. Den bliver lagt på Youtube, så alle har mulighed for at se eller gense den. Sidste år blev videoen også vist på TV2 Østjylland, så deres musik kommer vidt omkring.
Igen i år er det musiklærer Jonas Rasborg der har hjulpet de syv bandmedlemmer med at skrive tekst og musik til sangen. Sidste år var bandet klædt ens på, men i år hvor hvert medlem deres helt eget kostume, der så danner en rød tråd.
 
Flytter
Bandet sendte sangen ind til bedømmelse i maj og siden før sommerferien har de øvet intenst. Men der har også været pauser undervejs. For bandet har optrådt flere gange i Randers blandt andet i Randers Ugen og det faste repertoire har taget en del plads, men ugerne op til Grand Prixet på fredag, har stået i "Supercruise"´s  navn. Nummeret er en glad popsang, der får alle op af stolene og danse med. Men nummeret har de ikke haft på repertoiret endnu, da den ikke må spilles offentlig før konkurrencen på fredag.
Bandet og fansene skal overnatte på vandrehjem i alt tager 20 brugere samt personale og band med til Odense.
Når bandet kommer hjem fra Odense er der helt andre ting, der skal tages stilling til. Så er der nemlig skiftet adresse for Klub 85. Fra 11. oktober hedder adressen Stenaltvej i Dronningborg, hvor bandet får deres helt eget øvelokale, der er større og har bedre faciliteter.

Publiceret 05 October 2016 13:30