Direktør i Spar Nord Fonden Steffen Nørgaard og borgmester Johnny Søtrup underskrev sponsorkontrakten i dag på Esbjerg Rådhus. Pressefoto.

Direktør i Spar Nord Fonden Steffen Nørgaard og borgmester Johnny Søtrup underskrev sponsorkontrakten i dag på Esbjerg Rådhus. Pressefoto.

Spar Nord bliver hovedsponsor for The Tall Ships Races 2018

Når sejlskibene i The Tall Ships Races igen gæster Esbjerg Havn fra den 18. - 21. juli 2018, spiller Spar Nord en vigtig rolle i Europas største gratis familiebegivenhed i Esbjerg.

Spar Nord er hovedsponsor for The Tall Ships Races, når det i 2018 igen kommer til Esbjerg. Det oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse. 
Det er fjerde gang, at The Tall Ships Races kommer til Esbjerg, og det er anden gang, at Spar Nord støtter begivenheden i landets EnergiMetropol.

"Vi er glade for at have Spar Nord med om bord igen. I 2014 samarbejdede vi om The Tall Ships Races til begge parters store tilfredshed, og jeg ser frem til at gentage succesen i 2018", siger borgmester Johnny Søtrup i pressemeddelelsen. 

Sejlskibene starter kapsejladsen i Sunderland, England, og efter besøget i Esbjerg, sejler deltagerne til venskabsbyen Stavanger i Norge og årets sidste havn bliver Harlingen i Holland.

Fælles værdier

I 2014 besøgte over 600.000 mennesker Esbjerg Havn, og 100 unge mennesker fra Esbjerg Kommune sejlede med som trainees på strækningen mellem Bergen og Esbjerg, hvor de prøvede kræfter med livet som sømænd. I 2018 forventes 150 unge at få en oplevelse for livet.

"Spar Nord Fonden ønsker med sin støtte at være med til at bringe en helt fantastisk begivenhed til Esbjerg, som både er en oplevelse for publikum og for de unge mennesker, som får en oplevelse for livet til søs. De bagvedliggende værdier går godt i spænd med vores selvopfattelse", siger direktør i Spar Nord Fonden Steffen Nørgaard.

Skibene i The Tall Ships Races kan se frem til en ekstra festlig modtagelse, når de anløber Esbjerg. Begivenheden falder i 2018 sammen med Esbjerg Havns 150 års jubilæum. Der er altså lagt op til et glædeligt gensyn og en folkefest, når Europas største gratis familiebegivenhed kommer til Esbjerg.

"Det er unikt, at kunne støtte op om en begivenhed, der glæder så mange mennesker. Det giver god mening for os, at være med i en lokal begivenhed, som har så stort et publikum, og vi er glade for igen at være med", siger Klaus Jensen, direktør i Spar Nord Esbjerg.

Med hovedsponsoren på plads er forberedelserne til The Tall Ships Races kommet et godt stykke vej. Over det næste års tid intensiveres arbejdet i Eventsekretariatet under Esbjerg Kommune.

The Tall Ships Races i Esbjerg

Esbjerg har tidligere været vært for The Tall Ships Races i 1993, 2001 og 2014. Esbjerg Kommune har afsat 8,5 mio. kr. til forberedelse og afholdelse af The Tall Ships Races og dertil kommer en række udgifter som afholdes af Esbjerg Havn. Desuden forventes der indtægter på 5 millioner kroner.

Publiceret 05 October 2016 14:30