Tag med til kulturdage i Køge Kirke, hvor du blandt andre kan møde forfatteren Kristian Ditlev Jensen.

Tag med til kulturdage i Køge Kirke, hvor du blandt andre kan møde forfatteren Kristian Ditlev Jensen.

Spis, del, elsk – anderledes kulturdage i Køge Kirke

En bogtitel, deleøkonomi og debatten om nye fællesskaber blev inspirationen for dette års kulturdage i Køge Kirke i form af fire dage med gratis arrangementer

Hvert år i uge 40 planlægger menighedsrådet med aktivitetsudvalget i spidsen en kulturuge eller kulturdage, hvor der planlægges arrangementer lidt ud over det sædvanlige, der foregår i kirken. Hvert år har nye tema, og de tidligere år har der f.eks. været ”Skæv kirke” og ”Kirke på kanten”. Alle arrangementer er gratis og alle er velkomne.
Årets tema er ”Del, spis, elsk” inspireret af flere tendenser f.eks. deleøkonomi, den store fokus på mad og de mange skriverier om at mennesket skal elske sig selv og stå fast. Vi kan dele et måltid, vi kan dele ud egne ressourcer, vi kan dele ud af tøj og ting og vi kan dele ud af kærlighed.
Hvis der er noget, som mennesker kan samles om, så er det mad – og derfor vil måltidet have en central rolle i årets kulturdage – og et fællesskab er jo først fantastisk, hvis man deler det med andre og inviterer dem inden for og derfor bliver forskellige andre interesseorganisationer i Køge inviteret inden for til at være med f.eks. Det grønne hus, Kirkens Korshær, dette års konfirmander og kirkens kor.
Torsdag 6. oktober kl. 19. holder Kristian Ditlev Jensen, der er redaktøren bag bogen Det daglige brød, der rummer overvejelser og opskrifter fra 12 kendte danskere, foredrag. Bogen begynder med en bordbøn af Benny Andersen og indeholder bl.a. Hella Joofs opskrift på det, der skulle være Vorherres yndlingssmåkager eller en græsk menu af Pia Kjærsgaard. Det daglige brøds 12 essays byder på sjove, anderledes og vidt forskellige møder mellem mad og tro, mellem næring og nydelse, mellem vin og spiritualitet, mellem brød og krop – og Kristian Ditlev Jensen, der også selv har bidraget med et kapitel om smørrebrød, vil med udgangspunkt i arbejdet med bogen holde et inspirerende foredrag om hvad det daglige brød, som vi kender fra Bibelen betyder for os, hvor det daglige brød også er det faktiske brød, for uden mad og drikke duer helten ikke.
Fredag kl. 18.30-20.00 indbydes til ”Klima & kirkemad – smag på bibelen” hvor Jakob Skjøt Nielsen fra Det Grønne Hus holder foredrag om madens betydning for samvær og klima, og alle inviteres til fællesspisning med mad fra bibelens tid. Arrangementet er gratis – men tilmelding nødvendigt på soj@km.dk.
Arrangementet foregår i kirken, hvor der spises ved langborde, der sættes op til lejligheden. Jakob Skjøt Nielsens foredrag handler om om klimavenlig mad og hvordan vi kan skabe balance mellem befolkningstilvækst, jordens ressourcer og vores fødevareproduktion. Han vil give eksempler på hvordan fødevarer blev dyrket og tilberedt i historisk tid og hvilken opfattelse der lå til grund for dette: Er mennesket på jorden som hersker eller hyrde? Alle der deltager får en lille bog med hjem ”Smag på bibelen” med spændende og anderledes opskrifter fra bibelens tid – og en portion surdej.
Nikolaj Skaaning og Divakoret afholder korworkshop, hvor alle øvede som uøvede kan dele fællesskabet omkring det at synge.
Nikolajs kærlighed til musikken og sangen vil smitte af på alle. Opleve flerstemmig korsang i den rytmiske genre. Nikolaj er dirigent for divakoret, der har base i Køge om omegn. Arrangementet løber fra kl. 11- ca kl. 15.30 og afsluttes med en koncert i kirken. Tilmelding er ikke nødvendig.
Kulturdagene byder også på delemodeshow, hvor kirken sammen med Kirkens Korshær efterlyser tøj til et lidt anderledes modeshow med lokale modeller og genbrugstøj. Det er lørdag den 8. okt. kl. 11.30 og 13.30. Kulturdagene afsluttes med gudstjeneste om søndagen, hvor Charlotte Dybdahl Winther vil runde kulturdagene af og byde på surdejsbrød fra om fredagen til ”kirkekaffen”.mart

Publiceret 05 October 2016 07:00