Tegning over den nye børnehave.

Tegning over den nye børnehave.

Tysk børnehave vil bygge nyt i Broager

DSSV vil bygge ny tysk børnehave på Vesterbakken i Broager og inviterer nye naboer til møder

Af
Mikkel Hansen

Den tyske børnehave på Vestergade i Broager skal flytte til nyopførte bygninger på Vesterbakken, oplyser foreningen Deutscher Schul- und Sprachverein für Nordschleswig (DSSV), der driver børnehaven.
"Vi har valgt en grund på Vesterbakke i Broager," fortæller formanden for DSSV Welm Friedrichsen i en pressemeddelelse ogtilføjer, at det har været forbavsende svært at finde grunde der opfyldte kravene om central beliggenhed, et areal på 3-4.000 m2 og uden fare for forurening.
"Vi har set på mere end 10 forskellige muligheder og undersøgt 5 af dem endog meget grundigt," tilføjer Welm Friedrichsen. "På baggrund af vore undersøgelser og overvejelser har det vist sig, at Vesterbakke 9 er klart den bedste placering for den nye børnehave."
Nybygningen er nødvendig, fordi den nuværende Deutscher Kindergarten Broacker på Vestergade ikke længere er tidssvarende, og en renovering og ombygning har vist sig ikke at være muligt.
”Vi er klar over, at de kommende naboer har en del spørgsmål og vi vil derfor indkalde til at møde, hvor vi i konstruktiv dialog vil tage fat i mulige bekymringer," fortæller Welm Friedrichsen.
Informationsmødet finder sted 12. oktober kl. 19.00 i Fördeschule Gravenstein, Bomhusvej 4, i Alnor ved Gråsten.
Beboere på Vesterbakke samt andre interesserede er velkomne. På mødet vil en ekspert i akustik og støj fra Rambøll og andre projektansvarlige være tilstede.
Welm Friedrichsen tilføjer, at det også efter dialogmødet er muligt at henvende sig til DSSV med kommentarer til byggeriet: ”Vi vil i planlægningsfasen prøve at tilgodese så mange ønsker fra naboerne som muligt. Vi er meget interesseret i et godt forhold til vore kommende naboer."

Publiceret 05 October 2016 14:42