Mette Jorsø (V).

Mette Jorsø (V).

Venstre ser frem til ny grøn dagsorden

Begge byrådets store partier er med i budgetforliget - se deres forskellige prioriteter i forhandlingerne her

Af
Martin Rasmussen

Forbedringerne for idrætslivet har været en central prioritet for Venstre i årets budgetforhandlinger, forklarer partiets ordfører i byrådet, Mette Jorsø.
"I Venstre dyrker vi i den grad fællesskabet og elsker foreningslivet, som ikke er en selvfølge, men som engagerede forældre og andre står bag. Derfor blev der for to år siden udarbejdet en idrætsstrategi med det formål at styrke idrætslivet i Køge Kommune. I den står der blandt: “Vi ses i hallen, på cykelstien, på stranden og...“ Og det er præcis det, vi har prioriteret i disse budgetforhandlinger," siger hun.
"For vi styrker i den grad idrætten i dette budget til glæde og gavn for både børn og voksne i hele vores kommune. Det er vi rigtig glade for, så vi lever op til vores idrætsstrategi," siger hun videre.
Mette Jorsø fremhæver desuden blandt andet resultater som nyanlæg af sportsfaciliteter og cykelstier blandt de gode resultater af forhandlingerne.
"Og sidst men ikke mindst skal Venstre stå i spidsen for et nyt setup af grønne tiltag i vores kommune. Vi skal nemlig værne om vores miljø og sammen med virksomhederne gå forrest, så vi kan sætte en ny grøn dagsorden," siger hun med henvisning til lukningen af Det Grønne Hus.

Undgik de værste besparelser

Byrådets andet store parti, Socialdemokratiet, er også med i budgetforliget, og her har ordfører Marie Stærke ikke mindst fokus på de besparelser, der er undgået.
"Vi er glade for, at de værste besparelser på børn, folkeskole og ældre er undgået. Der bliver således ikke tale om en nedsættelse af børnehavealderen, fjernelse af lejrskoler eller mindre hjælp til de ældre. Alt i alt slipper områderne for store besparelser. Og vi er også tilfredse med, at der igen bliver en Velfærdsinvesteringspulje, hvor vi har afsat 5 millioner kroner til at investere i tiltag, der både kan forbedre vilkårene for borgere og kan spare penge. Jeg håber især, vi kan finde penge til botræning til sårbare unge og tiltag, der kan få flere unge i uddannelse og arbejde," siger hun om resultaterne.
Til gengæld understreger hun, at hun gerne havde undværet besparelserne på den pædagogiske udviklingsvejledning og andre steder.
"Vi frygter, at der går arbejde tabt med tidlig og forebyggende indsats på børneområdet. At vuggestuebørnene nu selv skal have bleer med, mener vi er fattigt og rammer skævt. Det har været vigtigt for Venstre, at forældre nu selv skulle betale for bleer i vuggestuen. Vi tager penge op af lommen på borgerne, hvor det er unødvendigt. Vi er heller ikke glade for besparelserne på Ungdomsskolen, bibliotekerne, Ungdommens Uddanneslesvejledning, Jobcenteret, Ungecenteret og eleverne på rådhuset for at nævne et par stykker. Nogle af dem frygter vi, kan blive besparelser, der bliver dyre i fremtiden, hvis vi ikke får flere unge i uddannelse og arbejde," siger Marie Stærke.

Marie Stærke (S). Foto: Leah Kristensen

Marie Stærke (S). Foto: Leah Kristensen

Publiceret 05 October 2016 11:00