Digteren møder Troubadouren:

Dissing og Andersen indtager Tobakken

Det er poetisk partnerskab i højeste potens, når digteren møder troubadouren i skikkelse af Benny Andersen og Povl Dissing torsdag 6. oktober kl. 20 på Tobakken.

Uden at de formentlig selv var klar over det dengang, blev det begyndelsen på et registeret og livslangt partnerskab, da de i 1973 uropførte “Svantes Viser” i Tarm og senere samme år udsendte sangene på plade. “Svantes Viser” gjorde den ellers på det tidspunkt så kontroversielle visesanger Povl Dissing til nationalskjald og den lune modernist Benny Andersen til folkedybets fremmeste fortolker.

Og dermed var en af de mest folkekære konstellationer på den danske musikscene skabt, og Svantes og senere også Rosalinas viser er i dag en umistelig del af den danske folkesjæl. For hvem har ikke nynnet med på klassikere som “Svantes lykkelige dag”, den om kaffen, der er om lidt er klar - eller været i børnehøjde med verden i “Barndommens land”?

Der er noget at glæde sig til. For det er helt unikt at opleve, hvordan intensiteten i Povl Dissings fortolkninger indrammer den underspillede humor og kærlige varme, der er så Benny Andersensk. Det musikalske makkerpar er ikke blevet ringere med årene. Nærmest tværtimod.

Publiceret 05 October 2016 08:30