Svenske Christoffer Fors har 100 kamps jubilæum mod Mors-Thy. Foto: Jens Christiansen, JCfoto.dk

Svenske Christoffer Fors har 100 kamps jubilæum mod Mors-Thy. Foto: Jens Christiansen, JCfoto.dk

Håndbold:

Fors runder milepæl med SønderjyskE

Christoffer Fors spiller sin SønderjyskE-kamp nummer 100 mod Mors-Thy

Af
Mikkel Hansen

Den svenske fløjspiller Christoffer Fors spiller sin SønderjyskE-kamp nummer 100 mod Mors-Thy.
"Nå? Det er fedt, men det vidste jeg ikke," siger Christoffer Fors, da Lokalavisen fortæller ham om jubilæet.
"Jeg har jo efterhånden også spillet nogle år hernede. Så jeg bliver den første svensker, der når det jubilæum. Det er jeg er stolt over.
Christoffer Fors er faktisk den spiller, der har været næstlængst i klubben, kun overgået af Kenneth Bach Hansen.
"Jeg har haft mange gode oplevelser her i SønderjyskE, som for eksempel vores første gang i slutspillet. Min første kamp i Skansen var også en kæmpe oplevelse," fortæller Christoffer Fors.
Han har dog også haft knap så gode oplevelser. Han gik glip af hele 2013/14-sæsonen på grund af en alvorlig skade, da hans akillessene sprang.
"Det var mega kedeligt og frustrende. Jeg ville jo bare ind og spille håndbold, men der var ikke noget jeg kunne gøre ved det. Jeg gav ikke op, så jeg trænede så godt jeg kunne med det mål, at komme tilbage i så god form som muligt," siger Christoffer Fors, der er blevet mere dansk med årene:
"Det har været godt at komme til Danmark. Men jeg var jo ikke så gammel, da jeg flyttede til Danmark. Jeg vidste ikke så meget om landet, og jeg kunne ikke sproget, så det var en udfordring. Nu er det blevet hverdag, og jeg lægger ikke så meget mærke til forskellen mellem Danmark og Sverige. Nogle gange snakker jeg faktisk dansk, når jeg er hjemme i Sverige," griner Christoffer Fors, der har fået flere landsmænd på holdet i form af Mattias Thynell, Jonas Samuelsson og Adam Nyfjäll.
"Jeg var eneste svensker, der jeg kom til klubben, men nu er det blevet meget skandinavisk. Det er hyggeligt at kunne snakke svensk udenfor banen. Vi bor også tæt på hinanden, så det er let at besøge hinanden."
Christoffer Fors har kontraktudløb til sommer.
"SønderjyskE er en rigtig god klub, og det er rart at være her, men jeg har ikke tænkt over fremtiden endnu. Det er stadig tidligt på sæsonen," siger Christoffer Fors, der i stedet rettet blikket mod Mors-Thy-kampen:
"Mors-Thy har lavet gode resultater i sæsonstarten, så det bliver en hård kamp, hvor vi skal slås for sejren. Tætte kampe er også de sjoveste, men det vil da også være rart at vinde en kamp uden at det skal være så tæt."

Publiceret 05 October 2016 10:00