I Haderslev danner Gravene igen i år ramme om Lyserød Lørdag arrangementet. Et tilløbsstykke arrangeret af Haderslev Butikker og Haderslev Ugeavis. Arkivfoto

I Haderslev danner Gravene igen i år ramme om Lyserød Lørdag arrangementet. Et tilløbsstykke arrangeret af Haderslev Butikker og Haderslev Ugeavis. Arkivfoto

På lørdag:

“Lyserød Lørdag gør en stor forskel”

“Det nytter at stå sammen i kampen mod kræft,” siger lokalformand i Kræftens Bekæmpelse, Asta Freund

Af
Peter Rasmussen

De fleste har sikkert stadig billederne på nethinden fra årets Stafet for Livet, og mon ikke de fleste af os stadig får kuldegysninger ved mindet om begivenheden, hvor Haderslev - mere end noget andet sted på planeten - stod sammen i kampen imod kræften og fejringen af livet.
Nu er det tid at stå sammen igen. Oktober er 'lyserød' måden og den kommende lørdag er 'Lyserød Lørdag'. Dagen, som er helliget kampen imod brystkræft. En dag, hvor især pigerne og kvinderne er på banen, men hvor mændene meget gerne må være med. Kræft kan nemlig ramme os alle, og hvis vi ikke bliver syge så bliver vi pårørende.
“Vi ved at hver niende kvinde rammes af brystkræft. Når en i familien bliver ramt af brystkræft bliver mange ramt. Derfor har Kræftens Bekæmpelse det mål, at vi vil vinde kampen mod kræft, gennem forskning, patientstøtte og forebyggelse,” fortæller formanden for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Haderslev, Asta Freund. Hun fortsætter:
“Lyserød Lørdag, har det formål, nemlig at stå sammen om en fælles sag, og ikke mindst at indsamle et beløb. Det er så vigtigt at der hele tiden forskes i behandlingsformer, der giver færre bivirkninger og at de som rammes af kræftsygdommen, hjælpes langt bedre,” siger hun.
“Lokalforeningen, er dybt taknemmelig over, at  man så mange steder i Haderslev kommune, lørdag den 8 oktober, igen er klar til at trække i Lyserødt, til gavn for brystkræftsagen.”

Fantastiske frivillige 

“Jeg er virkelig taknemmelig og rørt over, at der igen i år, er så mange frivillige som vil yde en indsats for 'Lyserød Lørdag'. Fællesskabet omkring det at bekæmpe kræften, giver ny energi til, at yde noget mere. Hvem sidder ikke tilbage med en god fornemmelse fra vores 'Verdens største og smukkeste, Stafet for Livet'. Båret af rigtig mange frivillige,” siger Asta Freund og slutter:
“Hvert skridt tæller, for kræftsagen, og når det gøres på en så smuk og fantastisk måde, som her i Haderslev, og med al den positive mediedækning som vi har fået, lokalt og på landsplan, ved vores arrangementer, er der god grund til at være stolt.”

Asta Freund (th) fortæller om vigtigheden af at stå sammen i kampen mod kræften. Arkivfoto

Asta Freund (th) fortæller om vigtigheden af at stå sammen i kampen mod kræften. Arkivfoto

Lokale arrangementer

Flere steder i kommunen er der indsamlinger og aktiviteter. De største finder sted i Haderslev, hvor Gravene er omdrejningspunktet. Her samles man til en lille fælles “opvarmning” med Britt Rømer Soos fra Pulz Fitness.
Klokken 10.00 drager man så ud på en fælles gåtur gennem byen. En tur, som foregår i roligt tempo og som er på ca. fem kilometer. Undervejs er der kaffe hos VUC på havnen. Når man når tilbage på Gravene er der boder og hygge frem til klokken 14.00.

Publiceret 05 October 2016 08:00