Børn over hele landet bager for en god sag. Sidste år gav det 1,8 millioner støttekroner i kassen.

Børn over hele landet bager for en god sag. Sidste år gav det 1,8 millioner støttekroner i kassen.

Børn bager og støtter børnetelefon

Snart vil Holluf Pile Skole dufte af hjemmebag til fordel for Børns Vilkår

Rundt om i hele landet vil der op til 13. oktober, i godt 1400 institutioner blive æltet dej, formet kager og pyntet med krymmel. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når Bag for en Sag løber af stablen. Her bager børnene, sælger bagværket og donerer overskuddet af salget til Børns Vilkårs BørneTelefon.

12. oktober trækker 6. klasserne på Holluf Pile Skole i bageforklædet og får skolen til at dufte af hjemmebag. Eleverne inviterer efterfølgende bedsteforældre, forældre og søskende til kaffe- kage bord, hvor overskuddet fra salget doneres til Børns Vilkår. På den måde er Odense-børnene med til at sikre, at BørneTelefonen er der for børnene året rundt.

”Jeg spurgte min klasse, om de ville være med i Bag for en Sag, og det synes de var en god ide. Det giver samtidig en anledning til at tale med eleverne om børns rettigheder,” fortæller Gitte Vind Sørensen, som er lærer på Holluf Pile Skole.

Bag for en Sag har eksisteret siden 2005. Sidste år indsamlede 75.000 børn i hele Danmark knap 1,8 mio. kroner til BørneTelefonen.

Publiceret 09 October 2016 10:00