Mental sundhed:

Mindfulness skal gøre os sundere i Varde Kommune

?Man kan få stress og psykisk sygdom, hvis man har det mentalt dårligt, og det kan få store personlige omkostninger. Det koster hvert år samfundet milliarder af kroner. Derfor lancerer Varde Kommune nu initiativet Stop op, der består af en række lydfiler, som kan fremme den mentale sundhed hos både børn og voksne ved hjælp af mindfulness. Det sker som led i Verdens Mentale Sundhedsdag i morgen, 10. oktober.

Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune har udviklet tre lydfiler, som kan være med til at fremme mental sundhed. Formålet er, at lydfilerne skal kunne sætte lytteren i stand til, i højere grad at fokusere på nærvær og indre ro.
Filerne bliver gjort tilgængelige i forbindelse med mindfulness-eventet Stop op. Det er øvelser i mindfulness formidlet via lyd. Det vil sige evnen til at stoppe op, være til stede i nuet, mærke sig selv og få ro i sindet. Gennem øvelserne vil man kunne lære sig selv bedre at kende og styrke evnen til at vurdere, hvordan man har det, og hvad man har brug for.
På den måde kan øvelserne være en god modvægt til de mentale belastninger, som moderne mennesker oplever i hverdagen, hvor der ofte er fart over feltet, og hvor det kan være svært at leve op til både egne og andres krav og forventninger.
Som et led i Stop op er der udviklet lydfiler til forskellige aldersgrupper. Både til børn, unge og voksne.
Alle kan frit downloade lydfilerne, som kan findes på Varde Kommunes hjemmeside og hos Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune fra 10.10.
FAKTA:
• Der er stigende fokus på sammenhængen mellem mental sundhed og udviklingen af en række sygdomme – både fysiske og psykiske.
• Mange oplever enten kortere eller langvarige perioder med stress, angst eller depression.
• Også børn og unge kan opleve mentale trivselsproblemer.
• Varde Kommunes fokus på mental sundhed sker som led i kommunens sundhedspolitik.
Stop op er et af flere nye initiativer, som skal fremme mental sundhed. Varde Kommune er blandt andet også partner i projektet Mindhelper, som er en hjemmeside, der har fokus på mental sundhed blandt unge, som Lokalavisen skrev om, da den blev lanceret i september.
Margit Vest Thomsen, virksomhedsleder, Center for Sundhedsfremme, Varde Kommune, siger i en pressemeddelelse:
”I et samfund, der er under konstant forandring, kan man til tider have brug for nogle værktøjer til at forebygge og reducere stress og angst. Mindfulness giver borgerne et videnskabelig dokumenteret værktøj, de selv kan arbejde videre med. På trods af, at Danmark gang på gang bliver udråbt som verdens lykkeligste land, har mange alligevel store problemer med stress. Varde Kommune bruger allerede mindfulness på sundhedscentret, både til individuelle forløb og til hold, og får meget positiv respons fra borgerne.”
Hør lydfilerne på Varde Kommunes hjemmeside:
http://www.vardekommune.dk/stop-op-mental-sundhed-gennem-mindfulness

Publiceret 09 October 2016 11:45