Gitte Frederiksen

Gitte Frederiksen

Valget i Venstre - Mød den ene kandidat:

Gitte Frederiksen

Af
Af Jacob Hove

På mandag beslutter Venstres medlemmer, om det bliver Jens Ejner Christensen eller Gitte Frederiksen, der skal være partiets bud på en borgmesterkandidat. Lokalavisen Vejle har spurgt de to kandidater, hvad deres vision for Vejle kommune er. Gitte Frederiksen fortæller:
“Min vision for Vejle er, at vi bevarer den store tilflytning af nye borgere og skaber vækst i hele kommunen. Vi skal op i top 3 indenfor erhvervsvenlighed, hvor vi nu ligger på en 30. plads ifølge DI's analyse. Vi skal sikre os, at de svageste i samfundet får den hjælp, de har brug for. Vores skoler skal løftes fagligt; det går godt med trivslen, men en Cepos-rapport viser, at Vejles skoler fagligt indtager en 71. plads. Der skal bygges flere boliger, og vores infrastruktur skal forbedres.”
Gitte Frederiksen har flere bud på, hvordan hun konkret vil løfte disse opgaver. Hvad angår infrastrukturen er hendes plan at undersøge muligheden for at bygge tunneler i Vejle på steder, hvor trafikken klumper sig sammen.
“Det kræver selvfølgelig nogle beregninger, men jeg kunne godt tænke mig at bygge en tunnel ved Kirkegade,” siger Gitte Frederiksen om den trafikerede og meget omdiskuterede gade i midtbyen.

Møde borgerne

For Gitte Frederiksen er det vigtigt at møde borgerne.
“Når jeg er ude og snakke med folk, så hører jeg ofte, at vores kommune er blevet for stor. Vi har en forpligtigelse til at møde folk og have en større åbenhed, og derfor vil jeg have en fast dag om ugen, hvor alle kan møde op og snakke med mig. Jeg vil også gerne oprette et erhvervskontor, hvor virksomheder og kommunen kan komme i tættere kontakt med hinanden.”

TRE HURTIGE
Hvad er dit syn på projektet på Posthusgrunden?
“Jeg forstår godt bekymringen hos butikkerne, men vækst skaber vækst, og den vil de også få glæde af. Desuden indeholder projektet 350 boliger, og dem har vi brug for.”

Hvad er dit syn på togbroen?
“Den har jeg været imod lige fra starten. Den er for dyr og gør for stor skade i forhold til den lille tidsbesparelse.”

Hvad er dit syn på det nye parti Nye Borgerlige
“Dem har jeg det ikke særligt godt med. Deres menneskesyn strider imod alt, jeg står for.”

DIN MODKANDIDATS STØRSTE STYRKE
Hvad er Jens Ejner Christensens styrke?
“Han har en positiv tilgang til det politiske arbejde”

FAKTA
Medlem af Vejle Byråd siden 2010
Formand for Voksenudvalget og medlem af Seniorudvalget
Bor på en gård i Bredsten med sin mand. Parret har tre børn

FAKTA
Venstres medlemmer skal mandag den 10. oktober afgøre, om det skal være Jens Ejner Christensen eller Gitte Frederiksen, der skal være spidskandidat

Læs også om Jens Ejner Christensen på netavisen.

null

Publiceret 09 October 2016 09:00