Jens Ejner Christensen

Jens Ejner Christensen

Valget i Venstre - Mød den ene kandidat:

Jens Ejner Christensen

Af
Af Jacob Hove

På mandag beslutter Venstres medlemmer, om det bliver Gitte Frederiksen eller Jens Ejner Christensen, der skal være partiets bud på en borgmesterkandidat. Lokalavisen Vejle har spurgt de to kandidater, hvad deres vision for Vejle kommune er.
Jens Ejner Christensen fortæller:
“Min vision er, at vi skal være blandt landets mest foretrukne kommuner at bosætte sig i, og vi skal tilbyde vores erhvervsliv gode forhold, hvilket er to ting, der hænger sammen. Vi skal også kunne stille den rigtige arbejdskraft til rådighed for virksomhederne, hvilket sker ved at uddanne en masse kvalificeret arbejdskraft på vores uddannelsesinstitutioner. Her synes jeg, vi har været rigtig dygtige til at have store ambitioner på hele skoleområdet, og vi har eksempelvis skabt noget godt at bygge videre på nede på Boulevarden. Vi skal have en ambition om at trække flere uddannelser til Vejle og i visionssnakken skal vi huske, at Vejle er en hel og stor kommune. Der skal ske både spændende ting inde i byen, som er dynamo og skal være trækkraft, men der skal også ske ting i centerbyerne og understøtte projekter i oplandet, for der får vi meget for de penge, vi investerer.”

Turisme

Jens Ejner Christensen har også en vision for turismen i Vejle kommune, som ifølge ham godt kunne få noget mere opmærksomhed gennem en samlet strategi.
“Jeg har nævnt flere gange, at hvis man skal satse lidt, så synes jeg det skal være på turisme og få lavet en samlet turiststrategi for Vejle kommune. Vi har mange turistattraktioner, der trækker besøgende til kommunen, og vi har kendte cykelløb som PostNord Danmark Rundt og Grejsdalsløbet. Deltagerne i de løb kunne godt få en lille hilsen med, der fortæller om de andre aktiviteter i kommunen. Vi skal lave en strategi, så vi kan lokke besøgende fra Legoland og ind til Vejle, og når de er her så holde på dem længere.”

TRE HURTIGE
Hvad er dit syn på projektet på Posthusgrunden?
“Jeg er for projektet, da det bakker op om vores strategi for Vejle midtby. Jeg forstår godt butikejernes bekymring, men de skal huske, at ved at trække folk til byen, understøtter vi også handlen i deres butikker.”

Hvad er dit syn på togbroen?
“Jeg kan ikke forstå, at snakken om den ikke snart forstummer. Vi har ikke råd til den, og vi ønsker den ikke.”

Hvad er dit syn på det nye parti Nye Borgerlige
“Jeg hilser det altid velkommen, når demokratiet udvikles. Der er meget af deres politik, som jeg ikke er enig med dem i, men at nogen gider kaste sig ind i den demokratiske proces, synes jeg er fint”


DIN MODKANDIDATS STØRSTE STYRKE
Hvad er Gitte Frederiksens største styrke?
“Hun er god til at fange en trend i tiden og komme i medierne”

FAKTA
Medlem af Vejle Byråd siden 2009
Medlem af Økonomiudvalget, Kultur- & Idrætsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget
Bor på en gård i Jelling med sin kone. Parret har tre børn.

FAKTA
Venstres medlemmer skal mandag den 10. oktober afgøre, om det skal være Jens Ejner Christensen eller Gitte Frederiksen, der skal være spidskandidat

Læs også om Gitte Frederiksen på netavisen

Publiceret 09 October 2016 09:00