Fem generationer og en borgmester var mødt op på Dybbøl Plejecenter for at fejre Nicoline Nissen. Foto: Svend Mikael Larsen

Fem generationer og en borgmester var mødt op på Dybbøl Plejecenter for at fejre Nicoline Nissen. Foto: Svend Mikael Larsen

Nicolines århundrede

Fem generationer og en borgmester fejrede i dag Nicoline Nissens 100 års fødselsdag

Af
Af Svend Mikael Larsen

I dag den 21. oktober 2016 er det Nicoline Nissens fødselsdag. Med 100 år er det en særdeles rund fødselsdag, og derfor var hele fem generationer og en borgmester mødt op på Dybbøl Plejecenter for at fejre den ældre og bramfri dame.
"Se mor, det er borgmesteren, som er kommet for at sige tillykke. Har du noget, du vil sige til borgmesteren?" spurgte Nicolines yngste datter, Birthe Hofstetter.
"Ja, jeg vil gerne have noget mere i løn," kom det prompte fra Nicoline.

Ud for døren

Hun er født og opvokset på et husmandssted i Perbøl ved Bjerndrup. Efter sin skolegang i Bjerndrup Skole kom hun ud at tjene.
"Nikoline, du skal ikke snakke så meget, sagde læreren altid, og så kom jeg ud for døren at stå," fortalte hun med et smil.
I andledning af de 100 år har hun også modtaget en hilsen fra Dronning Margrethe.
"Næh, har jeg det? Donnerwetter!" smilede fødselaren.
"Hvordan kan det være, at du er blevet så gammel?" ville Lokalavisens udsendte gerne vide.
"Det er fordi, jeg har malket så mange køer," forklarede Nicoline.
Det kunne borgmester Erik Lauritzen godt følge hende i, for med 97 år nåede hans egen mor også en høj alder, og også hun havde malket mange køer i sit liv, kunne han fortælle. Så der må være noget om snakken.

Borgmester Erik Lauritzen fik sig en god lille snak med fødselaren. Han sagde bl.a., at han var glad for, hun nu bor i Dybbøl.

Borgmester Erik Lauritzen fik sig en god lille snak med fødselaren. Han sagde bl.a., at han var glad for, hun nu bor i Dybbøl. "Vi er nemlig rigtig glade for tilflyttere," sagde han. Nicoline Nissen er oprindelig fra Perbøl ved Bjerndrup. Foto: Svend Mikael Larsen

Publiceret 21 October 2016 12:00