Få hjælp til økonomien når I skal være forældre.

Få hjælp til økonomien når I skal være forældre.

Nybagte forældre i Køge får råd om privatøkonomi

At blive forældre for første gang betyder nye udgifter og ofte store ændringer i privatøkonomien. Men mange nybagte forældre er ikke klar over, at de kan hente hjælp i banken til at få bedre overblik og overskud i økonomien

Alm. Brand Bank har sagt ja til at indgå i projektet 'Hånd i hånd', der skal klæde førstegangsforældre i Køge kommune på til at få en god start i den nye rolle.
Når man får sit første barn, er det ikke kun forældrerollen, der er ny. Der åbner sig også en helt ny verden af udgifter og privatøkonomiske overvejelser: Hvad koster det at få et barn i institution? Hvad koster en baby det første år? Hvad betyder det for min økonomi, hvis jeg går ned i tid, afholder barselsorlov og måske kommer på dagpenge? Hvilke lånemuligheder har jeg, hvis jeg vil købe en bil eller bolig? Betaler jeg min gæld af for langsomt i forhold til familiens fremtidsplaner?
Det er spørgsmål, som Sundhedstjenesten i Køge kommune ønsker at klæde vordende forældre på til at kunne tage stilling til. De har derfor allieret sig med den lokale Alm. Brand Bank og Jyske Bank, der i løbet af det gratis rådgivningsforløb 'Hånd i hånd' holder oplæg for kommende førstegangsforældre om alt fra boliglån og budget til gæld og pasningspriser.
”Det er vigtigt for nybagte forældre at være klædt ordentligt på til at kunne træffe gode privatøkonomiske valg, der passer til netop deres liv, behov og fremtidsdrømme. Vi giver råd og tips til privatøkonomien, men vi rådgiver også om, hvordan man kan bruge og få det bedste ud af sin bank. Som kunde i en bank må man nemlig gerne stille krav, og det er der mange, der glemmer,” siger Murat Ünsal, der er souschef i Alm. Brand Bank i Køge.
Murat Ünsal holder sit næste oplæg for førstegangsforældre den 25. oktober på Strandpromenaden i Køge. kt

Publiceret 21 October 2016 07:00